Musorujsag
Élő Eredmények

Button figyelmeztette Cunodát, válogassa meg szavait

Button figyelmeztette Cunodát, válogassa meg szavait

Reuters
A korábbi világbajnok, Jenson Button figyelmeztette a dühös megjegyzései és káromkodásai miatt többször a figyelem középpontjába kerülő Cunoda Jukit, vigyázzon a szájára, miután szombaton nyilvánosan kritizálta csapatát.

Rövid, mindössze három teljes hétvégét, valamint egy edzésnapot és időmérőt magában foglaló F1-es pályafutása során Cunoda a legtöbbször dühös rádiós üzeneteivel és káromkodásaival hívta föl magára a figyelmet, és bár minden alkalommal megígérte, változtat stílusán, egyelőre még nem jött el a nagy áttörés.

A japánra a spanyolországi időmérő után is egy megjegyzés miatt figyeltek föl: miután már a Q1-ben kiesett, megkérdőjelezte, ugyanolyan autót kap-e, mint csapattársa, Pierre Gasly, ő ugyanis lassúnak érzi Alpha Tauriját, visszajelzései pedig rendre ellentétesek a franciáéval.

Yuki Tsunoda (Fotó: Bearne / XPB Images)

Később aztán ezért a megjegyzéséért is elnézést kért, Jenson Button szerint azonban inkább azelőtt kellene gondolkodnia, hogy ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tesz.

„Szerintem uralkodnia kellene a dühén, a csapatok ugyanis nem szeretik, ha egy versenyző így beszél” – jegyezte Cunoda kijelentései kapcsán a 2009-es bajnok.

„Kontrollálnia kell ezeket a helyzeteket, ha a Forma–1-ben akar maradni. Főleg a (csapatvezetővel) Franz Tosttal szembeni megjegyezéseket. Nem beszélhet így az autójáról, és nem beszélhet így a csapatáról” – emelte ki Button.

„Vissza kell mennie a garázsba, meg kell néznie, mit csinált másképp a csapattársa és meg kell beszélnie ezt a csapatával, nem pedig a nyilvánosság előtt” – folytatta a brit, aki a 2021-es szezon kezdete óta egyébként újra részese az F1 világának, hiszen korábbi csapata, a Williams tanácsadójaként dolgozik. Úgy látszik azonban, több ígéretes fiatalnak is szívesen ad megfontolandó tanácsot…

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak