Musorujsag
Élő Eredmények

F3: Hauger domináns győzelmet aratott a főfutamon

Vízilabda
Vívás
Úszás
További sportok
Torna
Tenisz
Téli sportok
Technikai
Röplabda
Ökölvívás
Labdarúgás
Kosárlabda
Kerékpár
Kajak-Kenu
Forma–1
Cselgáncs
Birkózás
Atlétika
Jégkorong
Kézilabda

F3: Hauger domináns győzelmet aratott a főfutamon

Boxutca
Dennis Hauger győzelmét hozta a Forma–3-asok spanyolországi főversenye, a fiatal norvég tehát gyorsan feledtetni tudta tegnapi hibáját, amivel egy biztos dobogós pozíciót veszített. Másodikként Jack Doohan ért célba, a harmadik helyet pedig Matteo Nannini szerezte meg.

A Forma–3-asok főversenye nyitotta a Spanyol Nagydíj vasárnapi programját, melynek legfontosabb eseménye természetesen a királykategória 2021-es évadának negyedik futama lesz (az M4 Sport fölvezető műsora 14:30-kor indul).

Az új szabályok értelmében ezért a versenyért jár a legtöbb egység (noha a távja ugyanúgy 22 kör, mint a tegnapi sprintfutamoknak), és a versenyzők itt indulnak a pénteki időmérő eredményének megfelelő sorrendben. Ezúttal tehát Dennis Hauger várhatta az első helyről a startot, mellőle Jack Doohan indult, a második sorból pedig Victor Martins és Matteo Nannini.

Az élről startoló Hauger a rajt pillanatában kissé megtorpant, elsőségét azonban így is megőrizte a harmadik helyről rakétaként kilövő Martins-nel szemben. Doohant a negyedik helyről induló Nannini is lehagyta, az első kört tehát az olasz zárta a harmadik, az ausztrál pedig a negyedik pozícióban.

Hauger roppant magabiztos volt az első körökben, a harmadik forduló végén ugyanis már majd’ két másodperccel vezetett, miközben Martins hibázott egyet, amit Nannini azonnal kihasznált, az olasz tehát már a második helyen volt.

Jack Doohan (Fotó: XPB)

Ez a sorrend néhány kör erejéig stabilizálódott a futam első felében, Hauger tehát magabiztosan vezetett és Nannini is növelni tudta előnyét Martins-nel szemben. Egy ideig a francia újonc is tartotta Doohant, aki az első négyesből legközelebb volt az előtte haladóhoz, a kilencedik körben pedig az előzést is sikerült kiviteleznie, fellépett tehát az utolsó dobogós pozícióba.

Előzése után Doohan begyújtotta a rakétákat: pár kör alatt lecsökkentette a távolságot maga és Nannini között, a tizenkettedik kör elején, a célegyenesben pedig le is hagyta olasz riválisát és Hauger nyomába eredt.

A norvég előnye azonban már három másodperc fölötti volt, Doohan pedig bárhogy igyekezett, ezt nem tudta jelentősen csökkenteni. A harmadik helyen továbbra is Nannini haladt, a negyediken Martins, az ötödiken pedig a bajnoki pontversenyt a főverseny kezdete előtt vezető Olli Caldwell, aki folyamatosan lopta a távolságot az Alpine védence mögött – négy körrel a leintés előtt pedig meg is előzte őt.

Matteo Nannini (Fotó: XPB)

A verseny végén a hatodik helyezett Logan Sargeant vétett egy hibát, ami két pozícióba került neki: Clément Novalak és Frederik Vesti is megelőzte őt. Az amerikai tempója a hiba után sem volt túl meggyőző, amit Caio Collett is kihasznált, a fiatal brazil tehát fellépett a nyolcadik helyre.

Az élen eközben már nem történt változás, Hauger tehát megszerezte a győzelmet, mégpedig meglehetősen domináns teljesítményt nyújtva. Doohan az elrontott rajt után visszaverekedte magát a második helyre, Nannini pedig dobogósként végzett. Utolsó előzésével Caldwell megszerezte a negyedik helyt, Martins ötödik lett, majd Novalak, Vesti, Collett, Sargeant és Roman Stanek jött – ők voltak a pontszerzők a főversenyen.

A hazánkat képviselő Tóth László huszonhatodikként ért célba harmadik versenyén. Számára, és a mezőny többi tagja számára is a következő állomás Jerez lesz, ahol egy kollektív tesztet tartanak, majd a bajnokság június végén a franciaországi fordulóval folytatódik.

Borítókép: Dennis Hauger (Fotó: XPB)

További tartalmak