Musorujsag
Élő Eredmények

Intenzív osztályon a korábbi bajnoki ezüstérmes

Intenzív osztályon a korábbi bajnoki ezüstérmes

Autosport
Egyre rosszabbodó gyomorvérzése miatt intenzív osztályra került a korábbi Forma–1-es versenyző, Carlos Reutemann. Az 1981-es év ezüstérmesét hazájában, Argentínában ápolják.

A 79 éves Reutemann szerdán került kórházba, állapotát orvosai két nappal később klinikailag stabilnak nyilvánították, kiemelve, a hemodinamikai paraméterek elfogadhatóak. A hétvégén azonban rosszabbodott az állapota, és egy újabb gyomorvérzés után úgy döntöttek, átszállítják egy másik kórház intenzív osztályára.

A pályafutása során tizenkét Forma–1-es futamgyőzelmet szerző argentin az elmúlt időszakban egyébként is súlyos egészségügyi problémákkal küzdött; négy évvel ezelőtt májrákot diagnosztizáltak nála.

Carlos Reutemann az 1981-es Olasz Nagydíjon (Fotó: XPB)

2017-ben New Yorkban egy komolyabb orvosi beavatkozáson is átesett: megműtötték, hogy eltávolítsák a májdaganatot. A műtét sikeres volt, de Reutemann-nak továbbra is voltak egészségügyi panaszai, kevés nyilvános szereplést vállalt.

Az argentin versenyző 1972 és 1982 között indult Forma–1-es versenyeken, először a Brabham pilótájaként, később pedig olyan csapatoknál kapott szerepet, mint a Ferrari, a Williams vagy a Lotus. A tizenkét győzelem mellett hat rajtelsőséget szerzett, és összesen negyvenhat alkalommal volt dobogós.

Legnagyobb sikerét az 1981-es szezon hozta, amikor mindössze egy ponttal csúszott le a bajnoki címről, azt követően, hogy az év nagy részében vezette a tabellát. Visszavonulása után politikai pályára lépett: tizennyolc éve tagja az argentin szenátusnak, kétszer volt Santa Fe állam kormányzója, 2003-ban pedig fölkérték, induljon el hazája elnökválasztási kampányában, ő azonban elutasította a jelölést.

Clay Regazzoni és Carlos Reutemann (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Reutemann (Fotó: XPB)

További tartalmak