Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fontos mérföldkőhöz érkezik a Williams

Fontos mérföldkőhöz érkezik a Williams

Williams
Fontos mérföldkőhöz érkezik a Williams a jövő hét végén rendezendő Monacói Nagydíjon, a csapat ugyanis – harmadikként a Forma–1 1950 óta íródó történelme során – a hercegségben vesz részt 750. királykategóriás nagydíján.

A Ferrari és a McLaren után a Williams is eléri a 750 nagydíjas álomhatárt, ráadásul a Monacói Nagydíjon, vagyis a Forma–1 egyik legendás versenyhelyszínén. Ennek a mérföldkőnek az elérése előtt az alakulat egy több versenyhétvégén átívelő „ünnepségsorozattal” kíván tisztelegni. Ez a sorozat természetesen a központi versenyen, a monacói hétvégén veszi kezdetét.

Ami a külsőségeket illeti, a Williams autóin Monacóban egy speciális, a 750. nagydíjas álomhatár elérését hirdető logót fognak viselni, a csapattagok versenyruháján pedig szerepel majd, ők hány futamon vettek részt a Williams színeiben.

George Russell (Fotó: XPB)

Ezen felül a csapat ígéretei szerint érkezik majd néhány „inspiráló tartalom” azon dolgozók történeteiről, akik az elmúlt évek során naggyá tették az alakulatot. Továbbá a vásárolhatnak speciális, a 750-es logóval ellátott csapatruházati termékeket, és egy ünnepi posztert is piacra dobnak majd a jubileum előtt. Végül pedig 100 szerencsés neve fölkerül az autók glóriájára is.

„A Williams mindig is az emberekről szólt” – jegyezte meg a csapat vezérigazgatója, Jost Capito az istálló történelme és a közelgő jubileum kapcsán. „Azokról, akik a csapatnál dolgoztak, és a szurkolókról a világ minden tájáról. A 750 versenyes mérföldkő most azoknak az ünnepléséről szól, akik részt vettek ezen az utazáson, és továbbra is velünk tartanak, miközben csapatunk új korszakot kezd” – utalt a tavalyi tulajdonosváltásra, ami az első ilyen jellegű változás volt az istálló életében.

Izgatottan várjuk, hogy megosszunk néhányat azokból a hihetetlen történetekből, amelyek azzá formálták ezt a csapatot, ami ma, és meghallgassuk szurkolóinkat, akiknek megvan a saját csodálatos történetük arról, mit jelent számukra a Williams” – tette hozzá a rutinos német szakember, aki a tulajdonosváltás után állt munkába Wokingban.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak