Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton már az új szerződéséről szóló egyeztetést sürgeti

Hamilton már az új szerződéséről szóló egyeztetést sürgeti

F1
Még a nyári szünet előtt szeretné letudni Lewis Hamilton a szerződéshosszabbítását a Mercedesszel.

Az előző két „könnyű” szezon után valósággal felvillanyozta Lewis Hamiltont, hogy idén kiélezett csatát vív Max Verstappennel és a Red Bull-al. Ez a motivációjának is nagy lökést ad, és nem kizárt, hogy meghatározó szerepe lesz a jövőjének alakulásában is. A brit csak idén februárban, jóval az előző kontraktusa lejárta után írt alá újra a Mercedesszel, és csak erre a szezonra. Emiatt kérdés volt, van-e esély az év végi visszavonulására, ám az utóbbi hetekben ő és csapata is egyre többször hangoztatták, hogy folytatni tervezik együtt.

Hamilton az idénybeli 3. futamgyőzelme után a Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján már arról is képet festett, nagyjából mikorra várható a helyzetének rendeződése. Előrebocsátotta, idén nem akarják az utolsó pillanatig halogatni a tárgyalásokat.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA -Alejandro Garcia) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA -Alejandro Garcia)

„Nem akarunk többé olyan helyzetbe kerülni, mint most januárban és februárban. Az egész telemet tönkretette. És biztosra veszem, hogy Totónak sem segített a kikapcsolódásban és pihenésben. Emiatt nem éreztem igazán hosszúnak a szünetet” – mondta a címvédő.

„Észszerűnek kell lennünk. Nem kell siettetnünk semmit, de a tárgyalások megkezdésénél észszerűségre van szükség. Ezek nagyon összetett tárgyalások, sosem egyszerű ez a folyamat, és remélhetőleg hamarosan elkezdjük. Ha nem lesz hatással a jelenlegi munkánkra.”

„Még van hátra tizenkilenc verseny, de jó lenne még a szünet előtt tisztán látni, hogy tényleg szünet lehessen, és addigra tudjuk, mit hoz a jövő.”

Szünet alatt alighanem a nyári szünetet értette, hiszen augusztusban három hétre leáll a bajnokság, és azt követően nagyon intenzív program vár rájuk, tripla hétvégékkel, sok utazással. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Portimaóban elárulta, még nem kezdtek egyeztetni, de négyszemközt már beszélgettek a témáról, és a közös folytatásban gondolkodnak mindketten. A hírek szerint jó esély van rá, hogy Hamilton ismét több idényre kötelezze el magát.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA -Emilio Morenatti) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA -Emilio Morenatti)

Hamiltont arról is kérdezték, mennyi erőt érez még magában „öreg kutyaként”. „Nos, az öreg kutyában még van némi élet” – mondta nevetve. „A testemmel és az edzésprogramommal tudatosabb vagyok, mint valaha. Régóta edzek már, de mindig fejlődök és tanulom, hogyan lehet a legjobban odafigyelni arra, amim van. Nagyszerűen érzem magam.”

Hamilton mellett a Mercedesnek a másik 2022-es versenyzőjéről is döntenie kell idén. Valtteri Bottas mellett George Russell lehet a legnagyobb esélyes arra, hogy a brit csapattársaként kezdje meg az F1 új szabálykorszakát.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA -Emilio Morenatti)

További tartalmak