Musorujsag
Élő Eredmények
×

A rövid szabadedzések is nehezítik Pérez dolgát

A rövid szabadedzések is nehezítik Pérez dolgát

RaceFans
A Red Bull-lal ismerkedő Sergio Pérez úgy érzi, beilleszkedését nehezíti a tény, hogy idéntől a pénteki edzésnapon egy órával kevesebb idő áll a versenyzők rendelkezésére, emiatt ugyanis sokkal nehezebben tudja fölvenni a hétvégék ritmusát.

A többi csapatváltóhoz hasonlóan Pérez 2021-es szezonja is nagyon nehezen indult: eddig minden időmérőn és futamon elmaradt a csapattárstól, és dobogós helyezést sem szerzett még, noha győzelemre esélyes autóban ül. A mexikói – és sorstársai – dolgát alaposan megnehezítette a tény, hogy a szezon előtt csak másfél napot tesztelhettek, a hétvégéken pedig kevesebbet gyakorolhatnak.

Pont a 2021-es szezon előtt változtatták ugyanis meg a szabadedzésekre vonatkozó előírásokat: míg korábban a péntekenként mindkét gyakorlás másfél órás volt, addig idén edzésenként már csak egy óra áll a pilóták rendelkezésére.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez ezzel kapcsolatban a barcelonai hétvége után kiemelte, úgy érzi, a rövidebb edzések ellene dolgoznak, így ugyanis nehezebben tudja fölvenni a hétvégék ritmusát. „Fontos, hogy folytassuk a munkát, előrelépéseket tegyünk és összerakjuk az egész hétvégét. Egyszerűen most még túl sok időbe telik, hogy fel tudjak gyorsulni, amikor egy új helyszínre megyünk” – mondta.

„Továbbra sem tartok még ott az autóval, ahol szeretnék” – ismerte el. „Látszik, hogy javulnak a dolgok, de nem állnak össze. Azt hiszem, ha egyszer összeállnak majd, akkor megvan a tempónk ahhoz, hogy gyorsak legyünk” – emelte ki.

„Értelemszerűen egyre magabiztosabb vagyok az autóban. Amikor eljutunk a hétvége végéhez, mindig arra gondolok, bárcsak most vágnánk neki. Tekintettel arra, hogy mennyire kevés időt töltünk a pályán, nagyon nehéz felvenni a ritmust” – emelte ki a rutinos versenyző, aki Barcelonában csak ötödik lett, miután rengeteg időt veszített Daniel Ricciardo mögött.

„Daniel nagyon gyors volt az egyenesben, és nehéz előzni azon a ponton. Szóval, ezt a hétvégét most gyorsan elfelejtjük, aztán Monacóban visszavágunk, tanulva abból, amit itt tapasztaltunk. Remélhetőleg erősebben térünk majd vissza” – magyarázta.

A Spanyol Nagydíj eseményeivel a Boxutca magazin 19 órakor kezdődő műsorában is foglalkozunk az M4 Sporton.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

További tartalmak