Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az F1 visszatérhet a régebbi barcelonai vonalvezetéshez

Az F1 visszatérhet a régebbi barcelonai vonalvezetéshez

RaceFans
A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálja annak lehetőségét, hogy a Forma–1 visszatérjen az eredeti utolsó kanyarokhoz Barcelonában – amennyiben a királykategória jövőre is ellátogat a spanyolországi pályára…

A 10-es kanyar módosítása kapcsán a Spanyol Nagydíj előtt több versenyző is jelezte, a futamok izgalmasabbak lennének, ha eltávolítanák az utolsó sikánt, és a királykategória visszatérne a 2007 előtt használt nyomvonalhoz. Erről beszélt többek között a versenyzők érdekvédelmi szövetségének frissen megválasztott igazgatója, George Russell is.

A szóban forgó sikánt az FIA kérésére tették a Forma–1-es nyomvonal részévé, mégpedig biztonsági okokból. A szövetség ezzel szerette volna lassítani az autókat a boxutcába érkezést megelőző pillanatokban.

Fotó: XPB

A szövetség versenyigazgatója, Michael Masi viszont elhintette, előfordulhat, hogy a jövőben visszatérnek a korábbi vonalvezetéshez. „Egy ideje már vizsgáljuk ezt a lehetőséget” – nyilatkozta a szakember a RaceFansnak. „Nyilvánvaló azonban, hogy ez nem egy olyan változtatás, amit egyik pillanatról a másikra végrehajthatunk.”

Kiemelte, az FIA az összes következményt, és nem szándékos következményt is igyekszik megvizsgálni, amit a korábbi nyomvonal visszavezetése okozhat. „Mint minden versenypálya esetében, a különböző kanyarokkal és minden mással kapcsolatban a csapatokkal, a pilótákkal és a Forma–1-gyel közösen dolgozunk azon, hogy a lehető legbiztonságosabb helyszínt biztosítsuk, ami egyben elősegíti a jó versenyzést is” – emelte ki Masi.

Noha az FIA vizsgálja a változtatás lehetőség, egyelőre még az sem biztos, hogy a Forma–1 a jövőben visszatér Barcelonába, a szervezők ugyanis továbbra sem állapodtak még meg a királykategória vezetőivel a 2022-es versenyről, az esemény sorsa pedig az előző években is folyamatosan kérdéses volt. Egyes pletykák szerint a jövőre érkező Miami Nagydíj a barcelonai futam helyét veszi át.

A Spanyol Nagydíj eseményeivel a Boxutca magazin 19 órakor kezdődő műsorában is foglalkozunk az M4 Sporton.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak