Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyértelmű, hol akar gyorsulni a McLaren

Egyértelmű, hol akar gyorsulni a McLaren

Motorsport
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl egyértelművé tette, az istálló egyértelmű célja az időmérős teljesítmény javítása lesz a Spanyol Nagydíj után, ahol ezen a területen elmaradt a fő riválistól, a Ferraritól.

A McLaren ott kezdte a 2021-es szezont, ahol a 2020-as abbahagyta: a középmezőny elején! Négy futam után a britek birtokolják a harmadik helyet a gyártók bajnokságában, igaz, előnyük mindössze öt pont a Ferrarival szemben. Ami a legutóbbi összecsapást illeti, a vörösök először Barcelonában tudták legyőzni fő riválisukat.

Ezt többek között a jobb időmérős teljesítménynek köszönhették, a barcelonai pályán ugyanis meglehetősen nehéz előzni, a rajtpozíció tehát kulcsfontosságú volt. Ezt látva a csapatvezető kijelentette, egyértelmű cél, hogy javítsanak a kvalifikációs teljesítményen.

Főleg a Monacói Nagydíj előtt, ahol az időmérő még fontosabb lesz.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„Ha csak ezt a hétvégét nézzük, akkor el kell fogadnunk, hogy a Ferrari erősebb volt a versenyen, de ha az egész évet, akkor szerintem egyértelmű, hogy meg kell próbálnunk jobban teljesíteni szombatonként” – jelentette ki határozottan a csapatvezető, Andreas Seidl.

„Vasárnaponként ugyanis sokkal könnyebb a dolgod, ha nyomás nélkül teljesíted az etapokat, tiszta levegőben. Ezt pár versenyen már sikerült összehozni, mert jól rajtoltunk, vagy jól sikerült az első kör. Ezzel visszakerültünk abba a pozícióba, amiben már az időmérő után lenni akartunk” – folytatta.

„Egyértelmű, hogy ez a cél. Szeretnénk előrébb végezni az időmérőkön. Elvégre az ember ott akar lenni szombatonként, ahová az autó potenciálja alapján kerülhet” – magyarázta a szakember, akit nem lepett meg a Ferrari erős barcelonai teljesítménye, és elégedett volt, hogy a McLaren így is bezsebelhetett 12 pontot.

Ha Barcelonában a hetedik és a kilencedik helyről indulnak a versenyzők, és a hatodik valamint a nyolcadik pozícióban érnek célba úgy, hogy senkinek sincs problémája az előttük állók közül, akkor szerintem elégedettnek kell lenned. Fontos, hogy szereztünk 12 pontot egy hétvégén, amin a Ferrari erős volt. Csak hat pontot buktunk a bajnokságban. Jó látni, hogy szoros a csata, főleg a Ferrarival. Fontos, hogy a következő futamokon folyamatosan hozzunk frissítéseket, hogy versenyben maradjunk. Jó, hogy még mindig mi vagyunk a harmadik helyen, ahhoz képest, hogy egy hétvégén küszködtünk hozzájuk képest. Mi most egy egész éves csatára számítunk” – zárta gondolatát.

A Spanyol Nagydíj eseményeivel a Boxutca magazin 19 órakor kezdődő műsorában is foglalkozunk az M4 Sporton.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak