Musorujsag
Élő Eredmények

„Hamilton olyan jó, mint még soha, és ezt Verstappennek is köszönheti”

„Hamilton olyan jó, mint még soha, és ezt Verstappennek is köszönheti”

Blick
Sosem volt még ilyen jó Lewis Hamilton, és ez Max Verstappennek is köszönhető Bernie Ecclestone szerint. A címvédőnek van egy nagy előnye, ami miatt az F1 korábbi ura már most odaadná neki a nyolcadikat.

Minél inkább próbálják veszélyeztetni a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton trónját, ő annál erőteljesebben igyekszik jelezni: még mindig ő az úr.

Barcelona jó példa volt erre. Max Verstappen a rajt után ismét agresszív és bátor manőverrel tessékelte félre az útjából a mercedesest, ahogyan azt egy senkitől sem félő trónbitorlótól elvárhatjuk, a végén mégsem ő, hanem a király ünnepelt.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A bajnoki párharcuk önmagában izgalmas, ám Bernie Ecclestone úgy véli, hasonló véget fog érni, mint a vasárnapi Spanyol Nagydíj.

„A sportnak most újra van két egyenrangú versenyzője, mint amilyen Senna és Prost volt. Sajnos azonban el kell vegyem a holland harcos szurkolóinak reményét: Hamilton jelenleg olyan jól versenyez, mint még soha. És ezt Verstappennek is köszönheti”

– jelentette ki a svájci Blicknek az F1 korábbi vezére.

Ecclestone szerint tehát Hamilton éppen a méltó ellenfélnek köszönheti, hogy újra emelni tudott a színvonalon. „Lewis letisztult, hibátlan, nem izgul, okos. Nem megy bele ezekbe a veszélyes párharcokba, és mindig megadja az ellenfelének a kellő tiszteletet és helyet az előzéshez.”

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

Bár ő a Red Bull-ost még így is képesnek tartja arra, hogy Hamiltonnal tartson, szerinte Verstappennek van egy olyan hátránya, amin nem fog tudni felülkerekedni, és ami miatt vereség vár rá 2021-ben.

„Verstappen versenyzőként talán egyenrangú vele, de Lewisé a jobb csapat és a megbízhatóbb technika. És erre a két tényezőre mindig hagyatkozhat.”

Barcelonában ezt meg is tette: az ottani nem egy kiemelkedő versenyző vagy egy erős csapat diadala volt, hanem a kettőé együtt, egy, az évek során tökéletes összhangba került, minden részletében lecsiszolódott gépezeté.

Ecclestone végkövetkeztetése: „Ha nem jön közbe semmi rendkívüli, Lewis nyolcadszor is világbajnok lesz.”

A Spanyol Nagydíj eseményeivel a Boxutca magazin 19 órakor kezdődő műsorában is foglalkozunk az M4 Sporton.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Brawn: Verstappen mindent megtett, de Hamilton volt a nap embere
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy érzi, Spanyolországban Lewis Hamilton volt a nap versenyzője, miután ismét keményen meg kellett dolgoznia a győzelemért. A szakember értékelésében a Red Bullt és Max Verstappent, valamint a Ferrarit is dicsérte.
Charles Leclerc
Verstappen aggódik: ismét kezd elhúzni a Mercedes
Max Verstappen egyszerű tanácsot adott a Red Bullnak az újabb vereség után: gyorsulni kell. A hollandot zavarja, hogy ígéretes szezonkezdésük ellenére idén is a Mercedes van lépéselőnyben.
F1 Hírek