Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda attól tart, az újoncok hátrányba kerülnek a sprintkvalifikációk miatt

Cunoda attól tart, az újoncok hátrányba kerülnek a sprintkvalifikációk miatt

RaceFans
Az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki aggódik, hogy a sprintkvalifikációk miatt az újoncok még több hasznos időt veszítenek azokon a pályákon, melyeken még nincsenek versenytapasztalataik.

A Portugál Nagydíj előtt hivatalossá vált, hogy három hétvégén a korábban sprintversenyként emlegetett sprintkvalifikáció váltja föl a klasszikus időmérőt, ennek a rövid, a vasárnapi viadal rajtrácsát eldöntő futamnak pedig a pénteki kvalifikáció sorrendjében vágnak majd neki a pilóták. Az említett pénteki időmérő az egyik szabadedzést váltja majd föl.

Arra tehát, hogy nyomás nélkül gyakoroljanak, újabb egy órával kevesebb idejük lesz majd a mezőny tagjainak, akik közül néhányan már azt is szóvá tették, hogy 2021 előtt mindkét pénteki szabadedzést megrövidítették harminc perccel.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

Juki Cunoda szerint ez a változtatás főleg az újoncoknak okozhat nehézséget, hiszen nekik egyébként is minden helyszín új F1-es autóval, ráadásul a tervek szerint Interlagosban is lesz egy sprintkvalifikáció, ami mindenképp új lesz nekik. „Szerintem az ötlet jó, jó, hogy kipróbálunk új dolgokat, valami mást, ami kihívást jelent” – kezdte.

„A sprintverseny szerintem jó ötlet. Az, hogy az első sprintversenyt Silverstone-ban tartják, az jó, de korábban még az volt a terv, hogy lesz egy Brazíliában is. Szerintem rendben van ez a dolog, de például én Brazíliában még nem is vezettem, és azt hiszem, a többi újonc sem” – mondta.

„Amikor sprintverseny van, akkor nincs második szabadedzés. Az időmérő előtt egyetlen szabadedzésünk lesz, szóval újoncként egy kicsit nehéz ez a helyzet. Silverstone rendben van, ott vezettem már, és vannak tapasztalataim, azt várom is. De, ha olyan pályán lesz, amit nem ismerek, akkor szerintem kicsivel nehezebb lesz a dolog. A silverstone-i sprintfutamot viszont mindenképp támogatom, és azt már várom is” – magyarázta.

Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri) Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak