Musorujsag
Élő Eredmények

Stabil Reutemann állapota

Stabil Reutemann állapota

GMM
A legutóbbi jelentések szerint stabil az állapota a Forma–1-es világbajnokság korábbi ezüstérmesnek, Carlos Reutemann-nak, aki a múlt héten került intenzív osztályra hazájában, Argentínában.

Reutemann múlt szerdán került kórházba, és bár állapotát orvosai akkor stabilnak nyilvánították, a hétvégén sajnos intenzív osztályra kellett szállítani, miután átesett egy gyomorvérzésen. Kedden sajnos ismét újabb vérzés lépett föl, azóta viszont javult a korábbi Forma–1-es versenyző állapota, amit ismét stabilnak ítéltek.

A Sanatorio Rosario kórház rövid hivatalos tájékoztatása szerint Reutemann folyamatosan tudatánál van, egy a hét közepén elvégzett beavatkozás óta pedig szerencsére nem volt jele újabb emésztőszervi vérzésnek.


„Kórházunk intenzív osztályára került, tudatánál van, kommunikál a környezetével, egyéb szervi elégtelenség nincs”
– írták. „Az endoszkópos vérzéscsillapítás óta nincs jele emésztőszervi vérzésnek” – tették hozzá a rövid kommünikében.

Az argentin 1972 és 1982 között 146 Forma–1-es versenyen vett részt, ez alatt pedig tizenkét futamgyőzelmet szerzett, az időmérő edzéseken pedig hatszor tudott diadalmaskodni. Neve mellett összesen dobogós helyezés található.

Legnagyobb sikerét az 1981-es szezonban érte el, amikor másodikként végzett a pontversenyben, azt követően, hogy a szezon nagy részében vezette azt fő riválisával, Nelson Piquet-vel szemben. A következő szezonban esedékes visszavonulását követően politikai pályára lépett. Hosszú évek óta tagja az argentin szenátusnak és kétszer volt kormányzó Santa Fe államban.

Carlos Reutemann az 1981-es Olasz Nagydíjon (Fotó: XPB)
Borítókép: Clay Regazzoni és Carlos Reutemann (Fotó: XPB)

További tartalmak