Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean elveszítette a bemutatóköröket, de tesztnapját nem

Grosjean elveszítette a bemutatóköröket, de tesztnapját nem

Motorsport
A Francia Nagydíj időpontjának megváltoztatása nincs hatással Romain Grosjean júniusi tesztjére, a versenyhétvége időpontjára tervezett bemutatóköröket azonban le kellett mondani, a franciának ugyanis akkor egy IndyCar-futamon kell helyt állnia.

Miután kiderült, hogy Grosjean bahreini balesete miatt nem vehet részt a 2020-as szezon utolsó versenyein, vagyis F1-es pályafutása a rosszemlékű futammal zárul, a Mercedes szinte azonnal fölajánlotta neki, egy adott időpontban tesztelhet valamelyik F1-es autójukkal, hogy egy szebb emlékkel búcsúzzon a királykategóriától.

A felek nemrég bejelentették a tervezett menetrendet: Grosjean eszerint először a Francia Nagydíj hétvégéjén körözhetett volna a 2019-es világbajnok autóval, majd a hétvégét követő kedden jár neki a teljes tesztnap.

Romain Grosjean (Kép: Mercedes)

Miután a Török Nagydíj programból való kiesése okozta naptárátszabás miatt a francia hétvégét egy héttel előrehozták és így az esemény időpontja ütközik az IndyCar – ahol a rutinos versenyző az idei szezont tölti – wisconsini versenyével, Grosjean hazai közönsége előtt sajnos nem teljesítheti a bemutatóköröket.

Ezt már a Mercedes szóvivője is megerősítette, de elmondta azt is, hogy a június 29-re tervezett tesztnapot a terveknek megfelelően fogják lebonyolítani, Grosjean tehát egy teljes napot eltölthet majd a 2019-es bajnokautó volánja mögött.

A lehetőségről korábban elmondta, roppant izgalmasnak tartja, hiszen bár már nem tagja a királykategória mezőnyének, továbbra is rajong a Forma–1-ért, az pedig minden versenyző számára különleges, hogy esélyt kap arra, hogy egy bajnokautóval tesztelhessen. Éppen ezért egy percig sem gondolkodott azon, hogy elfogadja a Mercedes ajánlatát.

Romain Grosjean (Kép: Mercedes)
Borítókép: Romain Grosjean (Kép: Mercedes)

További tartalmak