Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újra téma lehet Ocon a Mercedesnél Hamilton csapattársaként?

Újra téma lehet Ocon a Mercedesnél Hamilton csapattársaként?

Auto Motor und Sport, Autosport, Motorsport
Egyre meggyőzőbb teljesítményével a Mercedes által menedzselt Esteban Ocont is újra összefüggésbe hozták a csillagosokkal. Van esélye a 2022-es „hazatérésre”? És kik jöhetnek még szóba?

Nem sokan mondhatták el magukról a Forma–1-ben, hogy hosszabb időn keresztül képesek voltak sakkban tartani Fernando Alonsót csapattársként. Esteben Ocon most itt tart az Alpine-nál. A francia versenyző a négyből három alkalommal legyőzte neves kollégáját az időmérő edzésen, és mivel az utóbbi két versenyre az autója feljavult, jó formája egyre inkább reflektorfénybe kerül.

Ennek kapcsán fölmerült: ha így folytatja, George Russell mellett talán még ő is újra a Mercedes látóterébe kerülhet a 2022-es versenyzőválasztásnál. Habár erre a két szezonra a csillagosok elengedték a kezét, a francia ettől még továbbra is a pártfogoltjuk, és a jó teljesítményével most újra téma lehet az elmúlt egy évben nagyon Russell-központúvá vált találgatásokban.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Barcelonában elmondta, hogy is áll jelenleg ez a lehetőség. „Esteban az egyik hozzánk kötődő versenyző, de közben teljes mértékben Renault-, illetve Alpine-versenyző. Nagyon jó a kapcsolatunk az Alpina-nal. Ma nyilván Valtteri és Lewis a két versenyzőnk, és hogy mi lesz jövőre, az majd kiderül.”

Ami Ocont illeti és azt, egyáltalán ki dönt a francia sorsáról, hozzátette:

„Ez egy kicsit furcsa helyzet, mivel Mercedes-junior volt sokáig, de most az Alpine gyári versenyzője. Ez tény. A helyzete jó ott, fejlődik, hozza az eredményeket. És francia. Ezek alapján nagyon jó a csillagok állása. Úgy vélem, elsőként Laurent-nak és Estebannak kell döntenie arról, mi legyen a folytatásban, mielőtt mi véleményt formálnánk”

– utalt Laurent Rossira, az Alpine ügyvezető igazgatójára.

Ocon sorsa egyelőre tehát mindenekelőtt az Alpine kezében van, nem a Mercedesében, ami alapján továbbra is Russell tűnik Bottas első számú alternatívájának. Wolff ettől függetlenül követi másik támogatottjuk szereplését, és örömmel látja, hogy a nehéz 2020 után idén kezd nála minden összeállni.

Wolffot az olasz Motorsport eközben arról is kérdezte, szóba jöhetnek-e más versenyzők is a Mercedes-táboron kívül. Például Max Verstappen?

„Természetesen mindig figyeljük azokat a versenyzőket, akik a jövőben a Mercedesben ülhetnek, de… Max fantasztikus sztárja a jövőnek, de nem ő az egyetlen. Egy csoport igazán jó fiatal versenyzőt látok, akik ma nem ülnek győztes autókban. Innen nézve klassz körülnézni, hogyan fejlődnek”

– felelte az osztrák.

Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Twitter) Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Twitter)

Ebben az interjúban arról is beszélt, Valteri Bottas számít-e az első számú jelöltnek a vélhetően hosszabbító Lewis Hamilton mellé, vagy már inkább a fiatalítással foglalkoznak. „Mindkettő igaz. Valtteri a versenyzőnk, és mi a versenyzőinkkel mindig lojálisak vagyunk, nem találgatunk a jövőről. Közben természetesen egy elköteleződésnek a jövőbeli terveket is alakítania kell. Ilyen szempontból mindkét autó esetében valamennyi lehetőséget végig kell néznünk. Estebannal és George-dzsal, van két fiatalunk, akik bizonyos szerepet játszanak, és vannak más fiataljaink is, akik szépen fejlődnek. Jelen állás szerint azonban csak a két jelenlegi versenyzőnkkel foglalkozom, Valtterivel és Lewisszal” – tette egyértelművé.

Ocont eközben elmondása szerint jelenleg nemigen foglalkoztatja a Mercedes-lehetőség. „Én most csak arra összpontosítok, hogy jó munkát végezzek itt, az Alpine-nál. Elégedettek lehetünk a fejlődésünkkel, és örömmel látom, hogy mennyit javultunk eddig. A lehető legjobb eredményt akarom elérni minden versenyen. Amikor jól megy, mindig vannak találgatások körülötted. Az én célom viszont, hogy annak a csapatnak hozzam az eredményeket, amelynél versenyzem, és amely az otthonomat jelenti jelenleg” – jelentette ki a Barcelonában 9.-ként célba érő francia.

Borítókép: Lewis Hamilton Esteban Oconnal (Fotó: XPB)

További tartalmak