Musorujsag
Élő Eredmények

Hónapokkal a balesete után is voltak még fájdalmai Alonsónak

Hónapokkal a balesete után is voltak még fájdalmai Alonsónak

Marca
Még mostanában is voltak fájdalmai Fernando Alonsónak a februári kerékpárbalesete nyomán – árulta el a barcelonai versenyhétvégén.

Fernando Alonso február közepén, egy hónappal az előszezoni teszt előtt szenvedett kerékpárbalesetet Svájcban. Az állkapcsa és fogai törtek, előbbi sérülés miatt műteni is kellet. A felső állkapcsát egy titánlappal erősítették meg, amit csak a szezon végén fognak eltávolítani, vagyis a két év óta első F1-es idényét a lappal együtt teljesíti.

A kétszeres világbajnok nem szívesen beszélt a luganói balesetéről, amióta újra nyilvánosság elé állt, ám hazai versenye, a Spanyol Nagydíj előtt a Marca című lapnak megtette. Elárulta, fájdalmai még mostanában is voltak időnként.

„Jól vagyok. Nem szeretek erről beszélni, és nincs hatása a vezetésre. De természetesen van fájdalmam, például a szám fáj, amikor változik a hőmérséklet vagy a nyomás. Érzem, hogy van egy lap bent. Emiatt változtatni kellett azon, mit eszek vagy hogyan készítjük el az ételt”

– mesélte.

Azt is elárulta, más sérülései is voltak. „A vállamat és az egyik térdemet is megütöttem, amiket műteni nem kellett, de rehabilitációra szükség volt. Meg is mondtam az embereimnek, Albertónak (Fernandez) és Edónak (Bendinelli fizikoterapeuta), hogy talán ez az első hét, amikor semmim sem fáj. Eddig volt fájdalmam, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék keményen fékezni, vagy kanyarodni jobbra és balra. Ezért sem említettem ezeket, mivel a vezetéshez nem kell erről beszélni. De igen, most már a megszokott az életem, szinte százszázalékos vagyok már.”

Alonso már pár nappal a balesete után visszafogott edzésbe kezdett, és a kerékpárra is visszaült később. Elismerte, elsőre nem volt könnyű két kerékre pattannia, de ma már nem gondol a történtekre, amikor tekerni megy.

„Úgy egy hónappal a balesetem után ültem először kerékpárra, Bahreinben, a teszten voltunk. Kicsit furcsa érzés volt, és nagyon szeles volt az idő. Egy kicsit féltem, de pár kilométer után már normálisnak éreztem mindent. Az elmúlt hetekben a megszokott módon kerékpároztam, minden a helyére került. Kerékpárosként az utakon mindig biztonságban éreztem magam. Sosem féltem semmi ilyesmitől. És még most, a balesetem után sem félek” – magyarázta.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak