Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso szerint most Verstappen a legjobb

Alonso szerint most Verstappen a legjobb

RacingNews365
Az Alpine klasszisa, Fernando Alonso úgy véli, a királykategória jelenlegi mezőnyében Max Verstappen a legjobb versenyző. A spanyolt elsősorban riválisa agresszivitása és előzési képességei győzték meg.

Verstappen már debütálásakor magára irányította az ellenfelek és a szakértők figyelmét, hiszen roppant fiatal kora ellenére azonnal helyt állt a legjobbak között. A következő években aztán egyre többen beszéltek folyamatos fejlődéséről, most pedig, hogy pályafutása során először minden versenyen harcban lehet a győzelemért, egyre többen nevezik meg őt a mezőny legjobbjának.

Legutóbb a mezőny egyik világbajnoka, Fernando Alonso árulta el, a jelenlegi mezőnyből, a mostani formát tekintve a Red Bull hollandját tartja a legjobbnak. Az Alpine klasszisa azt is elárulta, miért teszi voksát a tizenegyszeres futamgyőztesre.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Szerintem most Max Verstappen a legjobb” – jelentette ki határozottan a spanyol. „Max egy olyan versenyző, akit mindig örömmel figyelek, mert mindig támadó üzemmódban van. Amikor épp a harmadik helyen áll és zárkózik föl a másodikra, tudod, hogy nem fog ott maradni, tudod, hogy jön egy pont, amikor próbálkozni fog. Persze ez az extrém vezetési stílus néha hibákat eredményez, de a szurkolók számára nagyon izgalmas.”

Alonso nyilatkozatában kijelentette, a Forma–1-ben minden szezonban más-más tényezők határozzák meg, hogyan teljesít egy versenyző. „A Forma–1-ben évről évre változik a helyzet” – jelezte meg a pilóták erősorrendjével kapcsolatban. „Vannak, akik nagyon jók az időmérőkön, mások meg a rajtnál. Vannak, akik épp nagyon stabilak, és vannak, akik agresszívak.”

Ami Verstappen helyzetét illeti, a holland az első négy futam után második a bajnoki tabellán, hátránya pedig mindössze tizennégy pont a fő riválissal, Lewis Hamiltonnal szemben (futamot eddig csak ők ketten nyertek, a holland egyet, a brit hármat). A két titán legközelebb a hétvégén csak össze a Monacói Nagydíj alkalmával, ami papíron inkább a Red Bullnak fekszik majd, Verstappen tehát egy tökéletes hétvégével csökkentheti lemaradását.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak