Musorujsag
Élő Eredmények

Brown: Csak idő kérdése Hamilton és Verstappen ütközése

Brown: Csak idő kérdése Hamilton és Verstappen ütközése

Motorsport
Nem lenne ellenére a McLaren főnökének, ha Lewis Hamilton és Max Verstappen már-már menetrendszerű első kanyaros ütközete valamikor igazi ütközéssel érne véget.

Eddig valamennyi idei versenyen láthattunk kerék a kerék elleni csatát a bajnokságban legjobban álló két versenyző, Lewis Hamilton és Max Versappen között. Imolában és Barcelonában mindjárt a rajt után, az első kanyarban kerültek egymás mellé, előbbi esetnél finoman össze is koccantak, legutóbb Hamilton a bukótér felé rántotta a kormányát, hogy elkerülje ezt.

A McLaren ügyvezető igazgatója elismerte, a csapatuk szempontjából nem lenne rossz, ha valamikor komolyabb következményekkel járó ütközés is történne a két bajnokesélyes között – és az eddigiek alapján úgy véli, csak idő kérdése, hogy ez bekövetkezzen.

„A rivalizálások jót tesznek a sportnak, ezért jó, hogy itt ez a két fickó. Remélem, az év során valamikor ez lehetőséget fog kínálni számunkra, mivel úgy vélem, csak idő kérdése, hogy eljöjjön a pont, amikor egyikük sem akarja feladni az első kanyart, és egyikük sem fog kijönni belőle”

– jósolta az amerikai.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Brown persze nem csak egy ütközés és egy megszokottnál jobb McLaren-eredmény lehetőségét látja Hamilton és Verstappen küzdelmében, szerinte a sorozat szempontjából is jó hír, hogy ők ketten idén versenyt futnak a bajnoki címért. „Ez nagyszerű az F1 számára. Lewisnak eléggé könnyű menete volt idáig, leszámítva azt az egy évet Nico ellen” – utalt Nico Rosberg 2016-os bajnoki győzelmére. „Ez egy remek párharc. Max kikényszerítette Lewisból, hogy szintet lépjen – bár nem mintha szüksége lett volna erre. Mindenesetre egyértelműen csúcsformában van.”

„Világos, hogy Lewis egy nagyon okos versenyző. Látható, hogy csak ül és várja a pillanatot, nem túl mohó. A rutinja igazán érvényesül.”

Brown versenyzője, Lando Norris eközben élvezettel figyeli két kollégája csatáját, mely szerinte érdekes tanulságokkal is szolgál a két résztvevőről. „Max ráhajt a lehetőségekre, mint például Spanyolországban az első kanyarban. Eléggé rizikós dolog volt. Ha Lewis elfordult volna, összeütközhettek volna. Max nagyon rászánta magát a manőverre, és ezek azok a lehetőségek, amiket Maxnak meg is kell ragadnia, mivel a Red Bull pillanatnyilag lassabb egy kicsivel. De ez teszi szórakoztatóvá a dolgot, hiszen Lewis visszatért, és próbálta megelőzni őt, ami jó móka volt” – véleményezte a két versenyző legutóbbi küzdelmét.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak