Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ocon legyőzné a Ferrarit Monacóban

Ocon legyőzné a Ferrarit Monacóban

F1i
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon magabiztosan utazik Monacóba, reményei szerint ugyanis csapata a hercegségben fölveheti a versenyt a középmezőnyt a spanyolországi hétvégén uraló Ferrarival.

A 2021-es szezon első versenyhétvégéin a McLaren és a Ferrari volt a legerősebb a középmezőny csapatai közül. Ami a tabellát illeti, a két patinás istálló már el is tudott húzni az üldözők elől, akik közül most az Alpine áll a legjobban. A franciák lemaradása azonban már 45 pont – ezt szeretnék csökkenteni a következő hétvégéken.

Esteban Ocon szerint erre a Monacói Nagydíj remek lehetőséget kínál, az időmérőn ugyanis már Barcelonában is föl tudták venni a versenyt a két fő riválissal, a hercegségben pedig a rajtpozíció valóban aranyat ér, tudva, mennyire nehéz az előzés.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Úgy gondolom, Monacóban jó formában leszünk” – jelezte magabiztosan a fiatal versenyző. „Szerintem ugyanolyan jól teljesíthetünk, mint Spanyolországban, szóval az időmérőn harcba tudunk szállni a Ferrarival és a többi körülöttünk lévő autóval, ebben a tekintetben most eléggé magabiztos vagyok” – tette hozzá.

„Monacóban is a futam lesz az a terület, amire összpontosítunk, viszont nagyon nehéz az előzés, szóval ez most kevésbé lesz kritikus. Tiszta versenytempó tekintetében egyelőre kicsivel a Ferrari és a McLaren mögött vagyunk” – magyarázta.

Ocon és az Alpine számára némi aggodalomra adhat okot, hogy a Ferrari a barcelonai pálya utolsó szakaszán meglehetősen gyors volt, az a rész pedig a leginkább releváns Monaco szempontjából. Azt, hogy ez a vörösöknek jó előjel a spanyolországi hétvégét követően Charles Leclerc és Carlos Sainz is külön kiemelte értékelésében.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak