Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Hamilton kezdi elhallgattatni a kritikusait

Ricciardo: Hamilton kezdi elhallgattatni a kritikusait

Autosport
Daniel Ricciardo úgy véli, Lewis Hamilton a pályán nyújtott teljesítményével kezdi elhallgattatni a korábbi kritikusait.

Nagyot változott a Mercedes helyzete 2020-hoz képest. Az egyhangú dominancia helyett idén kiélezett csatát vívnak a Red Bull-lal, Lewis Hamilton legfőbb ellenfele pedig nem az őt küzdelemre kényszeríteni nem igazán képes csapattársa, hanem a mezőny egyik legjobbjának tartott Max Verstappen. Jelenleg 3-1-re vezet a címvédő a holland ellen a győzelmek tekintetében, és az utóbbi két alkalommal mutatott remek versenyzése után Daniel Ricciardo úgy véli, Hamilton rácáfolt azon kritikusaira, akik szerint mindig csak az autója miatt nyer.

„Sokan most talán megemelik a kalapjukat Lewis előtt. Méltó választ ad, és szerintem megmutatja az embereknek, akik kételkedtek benne, hogy miért is annyira jó”

– mondta az ausztrál a McLaren monacói különleges festésének bemutatóján a múlt héten.

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Hamilton eddigi párharcukban jól használta a rutinját a fiatalabb, bajnoki csatát az F1-ben még sosem vívó Max Versatppen ellen, és Ricciardo úgy véli, most éppen e tapasztalat miatt kicsivel biztosabb tipp lenne a brit végső sikerére fogadni. „Ilyenkor mindig azt mondom, a tapasztalatra alapozz. Ha tényleg a végsőkig mennek, nos, Lewis már adott pár erős figyelmeztetést. Viszont ha Max lát egy lehetőséget, ő megragadja. Ezért is tisztelem őt annyira” – mondta a két versenyző küzdelméről.

Ricciardo úgy véli, e versenyfutásban a pszichológiai hadviselés is egyre inkább szerepet kaphat. Habár Hamilton Barcelonában azt ecsetelte, mennyire távol áll tőle az ilyesmi, a futamgyőzelme után megjegyezte, sosem tanult még annyit Verstappenről, mint ezen a versenyen, aminek jelentős részét mögötte töltötte. A McLaren versenyzője számára ez inkább tűnik nagyzoló üzengetésnek, mintsem valós tartalmú megjegyzésnek.

„Ha az időmérőn lett volna, akkor talán fölfedezhetett volna más íveket, amiket Max használ, vagy valami hasonló. De ez a megjegyzése talán csak arról szólt, hogy legyen mit beszélni a semmiről. Talán így próbált pszichológiai játszmákat kezdeni” 

– vélekedett.

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Azért hozzátette, az sem zárható ki, hogy Hamilton ténylegesen megtudott valamit Verstappen versenyzéséről, vezetéséről. „Lehet azért tanulni egy keveset. Ha üldözöl valakit, érzed rajta, hogy megremeg-e. Nem állítom, hogy itt ez volt a helyzet, de az F1 előtt jellemző volt, hogy ha valaki után lopakodsz, meg tudod mondani, mikor kezd el többet csúszkálni, többször blokkolni valahol. Ilyenkor nem látod az arcokat, de ha elképzelnéd őket sisak nélkül, látható lenne a feszültség rajtuk. Talán Lewis erre utalt. Talán Max hullámzó volt. Nem tudom, de elképzelhető, hogy ez az egész csak egy semmiség” – elmélkedett Hamilton megjegyzésén.

Borítókép: Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak