Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cunoda rendet tett a fejében

Cunoda rendet tett a fejében

Alpha Tauri
Az Alpha Tauri újonca, Cunoda Juki rendezte gondolatait a kiábrándító barcelonai hétvége után, és jelezte, meg kell tanulnia elfogadni, hogy néha nem a tervek szerint alakulnak a megmérettetések. Kiemelte, ez is hozzátartozik a tanulási folyamathoz.

A japán újonc ígéretes évkezdését csalódást keltő hétvégék követték: Cunoda ezeken nem jó eredményei, hanem hibái és haragos megjegyzései miatt került a figyelem középpontjába. Így volt ez Barcelonában is, ahol a Q1-es kiesést követően megkérdőjelezte, a csapattárséval megegyező autót kap-e az Alpha Tauritól.

Megjegyzéséért később elnézést kért, és bár főnökei valamint márkatársa sem neheztelt, több szakértő is kritikával illette őt. Javítani másnap sem tudott, egy műszaki hiba miatt ugyanis már a verseny elején kiesett.

A nehézségeket a hétvégi Monacói Nagydíjon feledtetné, aminek friss elmével vág neki azt követően, hogy rendezte gondolatait. „Már nagyon várom Monacót, főleg azért, mert a spanyol hétvége nagyon nehéz volt” – kezdte a fiatal versenyző. „Nem voltam elégedett az időmérős teljesítményemmel, és hibáztam is” – tette hozzá önkritikusan.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Meg kell azonban tanulnom elfogadni, hogy ilyen dolgok is történhetnek, és tovább kell lépnem. Eddig csak négy hétvégét teljesítettem az F1-ben, és most rendeznem kellett a gondolataimat, rendet kellett tennem a fejemben. Csak a vezetésre figyelek, és arra, hogy a lehető legjobban tudjak alkalmazkodni az autóhoz” – magyarázta.

Mivel újonc, Monaco különösen nehéz lesz a japán számára, aki korábban sosem versenyzett még a hercegségben, de úgy érzi, a makói utcai Forma–3-as versenyen szerzett tapasztalatok hasznosnak lesznek majd a hétvége során.

„Monacóban sosem versenyeztem még, semmilyen kategóriában sem, Makaóban viszont igen, szóval van már egy kis tapasztalatom az utcai pályás versenyzésről. Egy olyan pályán, mint amilyen a monacói az embernek teljesen más hozzáállásra van szüksége, főleg úgy, hogy korábban még nem járt ott. A pálya fejlődése fontos tényező lesz, eleinte ugyanis nagyon alacsony a tapadás, később viszont minden edzésen változik” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak