Musorujsag
Élő Eredmények

Besült Vettel favicce: „Nem nevettél!”

Besült Vettel favicce: „Nem nevettél!”

F1
Sebastian Vettel egy (gyu)faviccel indította a monacói hétvégéjét. Ugyanúgy besült, mint az Aston Martin szezonrajtja…

Híres a jó humorérzékéről Sebastian Vettel, ám az elmúlt másfél évben túl kevés volt az alkalma arra, hogy igazán jó legyen a kedélye, így kicsit háttérbe szorult ez az oldala. Sokat mosolyogni eddig az Aston Martinnál sem láthattuk, hiszen a négy eddigi nagydíjhétvégén csak egyszer, a portimaói időmérő edzésen tűnt fel a top 10-ben, pontot még nem szerzett.

A kilátásaik Monacóban sem jobbak, ám Vettel most így is egy viccel indított a hercegségben. Még mielőtt kezdetét vette volna a sajtótájékoztató Max Verstappennel rájuk eső része, Vettelt arra kérték, mondjon egy viccet. Neki is kezdett.

„Egy gyufaszál megy föl a hegyre. Teljesen leizzad, mert kimerült. A csúcshoz közel egy sün sétál el mellette, amire a gyufaszál azt mondja: »Ó, ha tudtam volna, hogy van busz, akkor busszal jövök!«”

A faviccet nevetés helyett csönd kísérte. Vettel fel is rótta ezt a moderátor Tom Clarksonnak. „Nem nevettél! Tudom, nem ez a legviccesebb vicc a világon, de azt kérted, mondjak egy viccet, és most, hogy mondtam egyet, semmi…” – méltatlankodott nevetve.

Ha a vicce nem is sült igazán, jó látni, hogy Vettel azért még ma is tud nevetni. Az Aston Martinnal elért eddigi eredményei nem sok okot adtak erre.

„Nem nehéz belátni, hogy nem ott vagyunk, ahol szeretnénk. De keményen dolgozunk a nehézségek megoldásán. A fiúk fejlesztik az autót” – mondta Vettel már „élesben”.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Csapata legutóbb Barcelonában új fejlesztésekkel próbálta kijavítani a hátul bizonytalan és kevés leszorítóerővel rendelkező AMR21-est, ám a látványos előrelépést ez sem hozott.

„A fejlesztések működnek, azt csinálják, amit kell. Ez jó” – erősítette meg Vettel. „De nyilván szeretnénk többet ennél. Itt is lesznek kisebb dolgok. Az egész gyár, mindenki keményen dolgozik.”

Gyakran mondják, Monacóban a versenyző jelentheti a különbséget. A német szerint ez még a modern F1-ben is igaz. „Igen, az F1 régi aranyszabálya még mindig érvényes. Itt nincs tér a hibákra, tökéletességre van szükség. Szeretem például a Casino-szakaszt. Vakon fordulsz, és természetesen tapasztalatból tudod, mikor kell elfordulnod, de még így is kihívás. El kell menned addig a pontig, hogy össze kell szorítanod a fenekedet…”

Ahhoz viszont, hogy valaki ezt megtegye, mindenekelőtt bíznia kell magában és az autójában. Vettelnek ez az AMR21-gyel eddig nem volt meg. „Ami a magabiztosságot illeti, talán ez a megfelelő pillanat a csúcs elérésére. Megvolt az időm, remélhetőleg rendben lesz ezen a hétvégén” – mondta ennek kapcsán szűkszavúan.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettel eddig kétszer nyert Monacóban, a pályát pedig nagyon kedveli.

„Ez egy klassz pálya. A különleges kihívást az jelenti benne, hogy nincs tér hibázni. Erről talán Maxot kéne inkább kérdezni, de itt a pályahatárok természetesek…”

– sütött el a gyufásnál jobb poént a mellette ülő Verstappenre nézve.

„Nagyon várjuk ezt a versenyt. Komoly történelme van a pályának, idén viszont kicsit más lesz, mert nincs meg a megszokott légkör. De akkora múltja van a pályának, és nagyon sokan követik az eseményeket, szóval különleges. Itt nyerni pedig szintén különleges.”

„Klassz kihívás, ugyanakkor nagyon unalmas verseny is lehet, ha beragadsz más mögé. Eléggé frusztráló tud lenni, mivel nem könnyű előzni.”

Vettel több mint ötven eddigi győzelme között a monacóiak különleges helyet foglalnak el. „Igen, jól emlékszem rájuk, és mint mondtam, Monaco mindig különleges, ezért kiemelkednek. Egyszer nyertem a Red Bull-lal és egyszer a Ferrarival, ami klassz. Abban már nem vagyok biztos, hogy ezen a hétvégén versenyben leszünk, de mindent megpróbálunk.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak