Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton odaszúr: Eddig megakadályoztam a baleseteket Verstappennel...

Hamilton odaszúr: Eddig megakadályoztam a baleseteket Verstappennel...

Motorsport-Magazin, Motorsport-Total, Racefans
Csípős beszólásokkal vezette föl Lewis Hamilton a Max Verstappen elleni újabb ütközetüket Monacóban…

Nem egyszerű elképzelni egy kerék a kerék elleni csatát Monacóban Lewis Hamitlon és Max Verstappen között, ám ha a bajnokság két fő esélyese ragaszkodik az eddigi 2021-es hagyományhoz, ezen a vasárnapon sem maradhat el az összecsapásuk a pályán.

Az eddigi négy versenyből mindegyik hozott közöttük szoros küzdelmet, és az imolai, valamint barcelonai első kanyarban történt csörtéjük alapján egyre többen pedzegetik, előbb-utóbb akár kiesés is lehet a kakaskodásaikból. Legutóbb a McLaren főnöke, Zak Brown nyilatkozta azt, hogy „csak idő kérdése” ennek bekövetkezése.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamiltont a Monacói Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján megkérdezték, számít-e balesetre Verstappennel az eddigiek alapján. Azok után, hogy már Imolában és Barcelonában is ezt hangoztatta az első kanyaros birkózásuk kapcsán, a címvédő újra egyértelművé tette, a balesetek eddig neki köszönhetően maradtak el, mivel az „Okos enged…” játékban ő volt az okos fél…

„Nem tudom. Eddig sikerült megakadályoznom a baleseteket. De van még tizenkilenc verseny. Talán valamikor összeütközhetünk. Remélem, hogy nem fogunk”

– mondta a hétszeres világbajnok.

Hozzátette, szerinte egyelőre mindketten jól egyensúlyoznak a határon, ugyanakkor egyből jött a második finom beszólása is, mellyel emlékeztetett, a játék címének második fele a „…szamár szenved”.

„Eddig megvolt a megfelelő egyensúly közöttünk a tisztelet szempontjából. Talán ő úgy érzi, bizonyítania kell, de én nem így vagyok ezzel. Számomra ez egy maratoni, nem egy sprint. Végső soron ennek is köszönhető a statisztikám. Szóval továbbra is igyekszem majd kerülni a baleseteket”

– bocsátotta előre.

A pszichológiai hadviseléstől láthatóan tehát továbbra is teljesen idegenkedik a Mercedes versenyzője…

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ami a hétvégét illeti, a Mercedes már Barcelonában arról beszélt, hogy a lassú, nagy leszorítóerőt követelő monacói pályán a Red Bull előnyben lehet velük szemben. Az erős spanyolországi harmadik szektorukon túl a lágyabb gumik is az osztrákok mellett szólhatnak. Hamilton „természetesen” maga is Verstappenéket tartja az esélyesnek ezen a helyszínen, jósolni viszont csak óvatosan mert.

„Nem tudom, mire számítsak. A Red Bull két éve is nagyon gyors volt itt. Ezek más autók, más gumik. De a Red Bullt nagyon-nagyon nehéz lesz legyőzni ezen a hétvégén. Ezen a pályán mindig erősek voltak, és most, hogy ennyire kicsi a különbség közöttünk, gyanítható, hogy ők lesznek elöl. De mindent beleadunk, hogy ne így legyen” – ígérte a Monacóban eddig háromszor, 2008-ban, 2016-ban és 2019-ben nyerő Hamilton.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak