Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez: A nyomás tőlem ered, nem a csapattól

Pérez: A nyomás tőlem ered, nem a csapattól

RaceFans
A szezont döcögősen kezdő, a számára új autóval és környezettel ismerkedő Sergio Pérez jelezte, a nyomás, ami a Red Bullnál rá nehezedik, többnyire saját magától származik, és nem a csapat vezetőitől jön.

A kevés felkészülési idő és a rövidebb szabadedzések miatt nincs könnyű dolguk a csapatváltóknak, így a Red Bullhoz igazoló Sergio Péreznek sem. Pedig a bikásoknak nagy szükségük volna a mexikói formajavulására, hogy két autóval harcolhassanak a Mercedesszel a világbajnoki címért. Ezt a barcelonai hétvége után a Red Bull csapatvezetője is jelezte.

Megjegyzését követően fölmerült, Pérez helyzetét tovább nehezítheti a vezetőség felől érkező nyomás, ő azonban a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján egyértelművé tette, főnökei nem helyeznek plusz terhet a vállára.

Sőt, ezeket a terheket inkább ő maga pakolja saját vállára, saját elvárásaival.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Minden nyomás tőlem ered. Nagyon szeretnék maximálisan teljesíteni, hogy ezzel is hozzájáruljak a csapat működéséhez. A vezetőség semmilyen nyomást sem helyez rám” – szögezte le a tapasztalt versenyző. „Tisztában vagyok vele, milyen munkát kell végeznem, szóval nem kell megmondaniuk, hogy mit csináljak.”

Ami a monacói futamot illeti, Pérez úgy érzi, önbecsülésének is jót tenne, ha dobogón végezne a vasárnapi viadalon, vagyis megismételje 2016-os teljesítményét, amikor a Force India versenyzőjeként beverekedte magát a legjobb három közé.

„Sokat jelentene, hiszen ez lenne az első dobogós helyezésem a Red Bull-lal. Nagyon várom már ezt a hétvégét. Remélem, összerakhatunk majd egy nagyszerű futamot, és végre megszerezni azokat a jó eredményeket, ezzel pedig elkezdhetjük csökkenteni a lemaradásunkat az élen állókkal szemben” – magyarázta utalva a Mercedesre.

Pérez a spanyolországi időmérő után vállfájdalmakra panaszkodott, melyek elmondása szerint már nem okoznak gondot neki. Az első négy hétvégén szerzett tapasztalatokkal kapcsolatban pedig kijelentette, úgy érzi, bár lassabban, de jó irányba halad. „Rengeteget kell még fejlődnöm, és úgy érzem, még van tér a javulásra. Minden hétvégén egyre többet és többet tanulok az autóról. A spanyolországi időmérő egyszeri alkalom volt. Az első három futamon jól haladtunk, a spanyolországi szombatot pedig elfelejtettem, és továbbléptem” – fogalmazott.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak