Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem adná vissza a Mercedesnek Ocont az Alpine

Nem adná vissza a Mercedesnek Ocont az Alpine

F1, Autosport
A jelek szerint aligha lesz esélyes a Mercedes jövő évi ülésére a márka által támogatott Esteban Ocon. Az Alpine jelezte, megtartaná a franciát.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, örömmel látja, hogy a tavalyi nehézkes visszatérése után Esteban Ocon idén jól teljesít az Alpine-nal. Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy akár a francia is a jelöltjük lesz 2022-re, ugyanakkor jelezte, Ocon elérhetőségéről mindenekelőtt a jelenlegi csapatának kell döntenie.

Wolff Monacóban már egyenesebben fogalmazott, és előrebocsátotta, nincs túl nagy esély Ocon szerződtetésére. „Esteban egy teljes értékű Renault-versenyző. Francia, jól versenyez, beépült a csapatba. Noha a pályafutása elején segítettük őt, világos volt, hogy ha a Renault-hoz megy, akkor az lesz az új otthona. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a jövőben már nem is számolunk vele. Mint minden elérhető versenyző, ő is versenyezhet a jövőben más csapatnál” – fogalmazott.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Diplomatikusságának okáról aztán az Alpine ügyvezető igazgatója, Laurent Rossi rántotta le a leplet, aki nemcsak azt tette egyértelművé, hogy szándékukban áll megtartani Ocont, de azt is elárulta, hogy már meg is kezdték a tárgyalásokat a versenyző menedzsmentjével, vagyis a Mercedesszel.

„Fontolgatjuk ezt” – fogalmazott elsőre óvatosan Rossi az Oconnal való hosszabbítás kapcsán. „Esteban mindent megtett, ami ahhoz kell, hogy fontolóra vegyem a megtartását. Hanyag lennék, ha nem gondolkodnék rajta.

Már kezdeményeztünk egyeztetéseket az ügynökével, a menedzsmentcsapatával, tulajdonképpen a Mercedesszel. Esteban nagyszerű versenyző, szóval örülök annak, hogy ilyen fajta problémánk van. Valójában nem is az.”

A kérdésre, a stabilitás szempontjából mennyire fontos számukra mielőbb pontot tenni a történet végére, elmondta: „Szinte minden versenyen egyeztetünk a menedzsmentjével. Nem sietünk. Ez egy közös projekt, Esteban számára vonzó projekt, és érdekes lehetőség mindenki számára. Szóval hagyunk ennek időt. De hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, szeretnénk megállapodni Estebannal.”

Laurent Rossi (Fotó: XPB)

Mindez azt is jelentheti, hogy a McLarenhez hasonlóan az Alpine is változatlan felállással tervez nekivágni 2022-nek, hiszen Fernando Alonso eleve több évre írt alá velük. Ezzel az istállóval a tavalyi monzai győzelme és erős szezonja után hírbe hozott Pierre Gasly előtt is bezárulhat a francia istálló ajtaja, ahogyan az Alpine két utánpótlás-versenyzője, a dán Christian Lundgaard és a kínai Csou Kuan-jü (angol írásmóddal Guanyu Zhou) előtt is.

Rossi megerősítette, nemcsak Gasly, más sem opció számukra jelenleg a két mostani versenyzőjükkel szemben. „Nem nézegetünk más versenyzőket a következő évre. Pillanatnyilag Estebanon gondolkodunk, mint mondtam, Fernando pedig velünk lesz jövőre is. Szóval ha tartani akarjuk a lendületünket, ezt fogjuk tenni. Pierre nyilván nagyszerű versenyző, értékes, de most nem szerepel a listánkon.”

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak