Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen szomjazott, aztán kiosztotta csapatát

Räikkönen szomjazott, aztán kiosztotta csapatát

F1, Racefans
Pont nélkül és szomjasan zárta Kimi Räikkönen a Monacói Nagydíjat, majd káromkodva teremtette le a csapatát.

Hiába próbálta kihasználni a szabad gumiválasztást és rajtolt a közepes gumin Kimi Räikkönen a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon, az Alfa Romeo idei első pontját szerző csapattársával (Antonio Giovinazzi 10. lett) nem tudott pontot szerezni.

Miután a 11. helyen leintették, a finn versenyzőt mérnöke a verseny utáni procedúrákra figyelmeztette, ám ez nem érdekelte annyira Räikkönent, mint az, ami egész futam alatt bökte a… nos, valójában a hátát…

„Csak egy dolog. Az a ki**** itató cső megint kijött a helyéről a bemelegítő körön. A hátam mögött volt az egész verseny alatt, az a ki***** filter. Nem tudom, miért olyan nehéz föltenni és megfelelően rögzíteni”

– mérgelődött 2007 bajnoka.

Mérnöke csak annyit felelt, meg fogják vizsgálni, mi történt.

A futamot követően Räikkönen egyébként unalmasnak nevezte a futamát, mivel az alternatív taktikájával sem volt esélye előzni. „Mindig nehéz volt itt. Amióta pedig ilyen szélesek az autók, csinálhatsz bármit. Mehet előtted valaki, amilyen lassan csak akar, senki sem fogja megelőzni. Monaco mindig is ilyen volt. Nem igazán történt semmi a versenyemen.”

Nem Räikkönen volt azonban az egyetlen versenyző vasárnap, aki innivaló nélkül maradt. A Williamsnél Nicholas Latifi hasonlóan járt, igaz, ő saját hibájából, és nem is dühöngött emiatt.

„Az egyetlen hiba, amit elkövettem, hogy elfelejtettem a számba venni az itató csövet a rajt előtt. És az egész verseny alatt. Csak később jöttem rá, hogy nem ittam semmit” – mesélte a 15. helyen célba érő kanadai.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak