Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: Túl sokat akartam, pedig most sem vagyok teljesen ura a helyzetnek

Cunoda: Túl sokat akartam, pedig most sem vagyok teljesen ura a helyzetnek

RacingNews365
Az Alpha Tauri újonca, Cunoda Juki elismerte, túl sokat akart Forma–1-es bemutatkozása előtt, ami pedig a beilleszkedést illeti, továbbra sem érzi úgy, hogy maximálisan az ura lenne jelenlegi helyzetének.

Cunoda roppant meggyőzően teljesített a Forma–2-ben, ahol újoncként szerzett futamgyőzelmeket és lett bronzérmes a bajnokságban. Ezt egy a csapata számára biztató felkészülési időszak és egy szintén ígéretes szezonnyitó követte, annyira tehát nem meglepő, hogy az előjeleket látva sokan kiemelt figyelemmel kísérték a japán debütálását.

A biztató felkészülést és a jó szezonkezdést követően ő maga is komolyabb célokat tűzött ki a 2021-es szezonra, az évad második futama óta azonban nem akarnak összeállni a futamai: a pontszerzők közé egyszer sem került be, a figyelmet pedig inkább hibáival irányította magára.

A monacói hétvégét követően aztán elismerte, céljai túlságosan magasak voltak, az F1-es élethez való alkalmazkodással ugyanis még most, az ötödik teljes hétvége után is meggyűlik a baja. „Való igaz, továbbra sem érzem úgy, hogy teljes mértékben az irányításom alá tudnám vonni a versenyautómat” – ismerte el a fiatal tehetség.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Addig, amíg 70-80 százalékon mentünk, nem volt nehéz a dolog. Minél nagyobb a leszoríterő, az ember annál magabiztosabban hajthat a pályára. Itt sokkal nehezebbek az autók, mint az F2-ben, instabilabbak is, főleg a kanyarok bejáratán, szóval jobban érezzük a gépet” – magyarázta.

„Az F1-ben, ha átlépet a határokat, akkor a falban kötsz ki. Addig tehát nem túl nehéz a dolog, míg nem találtad meg a határokat, de nagyon nehéz megtalálni a határt, azt, hogy 100, vagy akár 99 százalékosan teljesíts, anélkül, hogy ütköznél, vagy megpördülnél” – mutatott rá helyzete kettősségére a japán versenyző.

Elmondta, a jó kezdés miatt voltak túlzóak az elvárásai, és az első, imolai időmérős hiba is ebből fakadt, hiszen igyekezett azonnal tökéletes kört futni. „Bahreinben különösen jók voltunk, annak ellenére is pontokat szereztem, hogy a Q2-ben rontottam és kiesetem. Onnantól eléggé magasra céloztam. A következő futam Imola volt. Ott is az első ötbe kerülést céloztam meg, és próbáltam álomkört futni az időmérőn, de a Q1-ben még nincs szükség ilyesmire. Ilyen volt a hozzáállásom, és a falban kötöttem ki. Az elején túl nagyok voltak a céljaim” – emelte ki.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak