Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Fontosak vagyunk az F1 számára

Red Bull: Fontosak vagyunk az F1 számára

Autocar
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner úgy érzi, a bikásoknál egyetlen Forma–1-es csapat – beleértve a nagy autógyártókat is – sem kötelezte el magát jobban a királykategóriás szerepvállalás mellett, mint ők. Éppen ezért roppant értékesek a királykategória számára.

Az osztrák cég az 1980-as évek végén bukkant föl a motorsportok világában: kezdetben versenyzőket (Gerhard Berger volt az egyik első szponzoráltjuk), majd csapatokat is támogattak, 2005 óta pedig saját istállóval képviseltetik magukat a királykategóriában. Egy évvel később már két istálló tulajdonosai voltak, majd az osztrák pályát is „nevükre vették”.

A következő szezontól motorszállítóként is ténykednek majd, a Hondától átvett motorokat ugyanis sajátként fogják üzemeltetni és futtatni. Eközben számos egyéb szériában is jelen vannak, akár csapattal, akár szponzorált csapattal, akár olyan juniorpilótával, akit ők támogatnak.

Christian Horner (Fotó: Red Bull) Christian Horner (Fotó: Red Bull)

„Nem hiszem, hogy lenne olyan vállalat, beleértve a nagy gyártókat is, ami elkötelezettebb lenne a motorsportok iránt, mint a Red Bull” – nyilatkozta a csapatvezető az Autocarnak. „A Red Bullnak két F1-es csapata van és egy versenypályája, és részt veszünk a juniorszériákban, sőt motorsport minden fontosabb szakágában világszerte.”

„Rendkívül fontosak vagyunk az F1 és a Liberty Media számára” – jelentette ki határozottan a csapatvezető, aki szerint a folytatásban még fontosabbá is válhatnak, hiszen a saját motorrészleg létrehozásával még jelentősebb szereplővé válnak.

Nem zárja ki azt sem, hogy idővel más csapatoknak is adjanak el erőforrásaikból, tehát beszállítóként is ténykedjenek majd. „Fel tudunk készülni arra, hogy más csapatoknak is szállítsunk, amennyiben ez szükségessé válik. A gyártók jönnek és mennek, egy olyan független beszállító viszont, mint amilyen mi leszünk, vonzó a Liberty számára” – emelte ki.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images) Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak