Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: így fejezte be 43 órás kerékcseréjét a Mercedes Bottas autóján

Videó: így fejezte be 43 órás kerékcseréjét a Mercedes Bottas autóján

Mercedes
Befejeződött az F1 leghosszabb ideig tartó kerékcseréje. A Mercedes kedd este tudta megszabadítani Valtteri Bottas autóját a monacói jobb elsőtől…

Szokatlan baki vetett véget Valtteri Bottas versenyének a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon: szerelői képtelenek voltak eltávolítani a jobb első kerekét a kiállásakor, így nem volt más választásuk, mint kiszállni a küzdelemből.

Hogy pontosan hogyan és mi történt, arról a Mercedes főstratégája, James Vowles egy hétfőn fölvett videóban beszélt. Részletek itt.

Hogy hogyan sikerült végre megszabadítani a 77-es rajtszámú W12-est, azt pedig a címvédő csapat alábbi videója mutatja be.

„Munka elvégezve. Innentől csak előre is fölfelé. Minden szem Bakun, ahol okosabban és erősebben fogunk visszatérni” – írta a csapat, miután mindenkinek megköszönte a kapott jó tanácsokat is.

Bottas autója hétfő este tért vissza az istálló angliai bázisára, a kereket kedd délelőtt 10 óra előtt egy perccel sikerült levenni róla.

Ha a Mercedes eddig a 2019-es Német Nagydíjat tekintette mélypontjának, ahol már abszolvált egy bő fél percig tartó kerékcserét, Monaco most jó eséllyel szorítja lejjebb a listán azt a futamot.

Bottas kerékcseréje tulajdonképpen 43 óráig és 21 percig tartott, és úgy 1100 kilométerrel odébb fejezték be, mint ahol elkezdték. Ez alighanem új F1-es (negatív) rekord…

Az istálló külön félretette a nagy nehézségek árán leválasztott abroncsot. Nem lennénk meglepve, ha azt vagy az elkoptatott anyát ugyanúgy kitennék a gyárban a falra emlékeztetőnek, mint ahogyan a Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettős kiesést eredményező 2016-os barcelonai ütközésében megsérült elemeket…

A Mercedes már a verseny után próbálta levenni Bottas kerekét, ám azok után, hogy a kerékpisztolyt elsőre nem egyenesen illesztették rá, az anyán „kapaszkodót” jelentő fém szárnyak olyan mértékben megsérültek, hogy már nem lehetett mozdítani a csavart.

Toto Wolff csapatfőnök a futam után elárulta, még a Ferrari is próbált nekik segíteni pár nehéz szerszámmal, de hiába. A szakemberek végül azt látták a legjobbnak ha az autót kerekestül szállítják vissza Brackleybe, és ott jobb eszközökkel szedik le a lágy Pirelli-gumit. Ez lehetőséget adott nekik arra is, hogy „boncolást” hajtsanak végre, és jobban megértsék, mi és hogyan ment tönkre, valamint min kellene változtatniuk.

A csapatot idén nem először hátráltatta az anya deformálódásával kapcsolatos probléma. Bahreinben Valtteri Bottas elhúzódó kerékcseréje ugyancsak hasonló ok miatt történt.

További tartalmak