Musorujsag
Élő Eredmények

Ellenség a képernyőmön: Bottas és a Mercedes motivációs trükkje

Ellenség a képernyőmön: Bottas és a Mercedes motivációs trükkje

Motorsport, Bild
Főnöke tanácsára egy „negatív” üzenetet hordozó képet nézeget Valtteri Bottas, hogy motiválja magát a nehéz időszakokban.

Nincs könnyű helyzetben Valtteri Bottas 2021-ben (sem). Öt verseny alatt még nem tudott nyerni, ellenben már kétszer kiesett, így máris 58 pont a hátránya a bajnokságban az éllovas Max Verstappennel szemben, és még a mclarenes Lando Norris is előtte áll a tabellán.

Bottas hadilábon áll a szerencsével, Monacóban például egy autójára szorult kerék miatt adta föl a versenyt egy olyan hétvégén, amelyen idén először egyértelműen jobb volt Lewis Hamiltonnál a csapaton belül. Kiesését követően elismerte, néha már ő is fölteszi magának a kérdést, miért mindig vele történnek ilyesmik.

Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

Toto Wolff Barcelona után kijelentette, Bottas nagyon erős mentálisan, ezért hiszi, hogy talpra fog állni a csalódások után. Mint azt Monacóban elárulta, ő maga is javasolt egy trükköt a finnek, illetve a Mercedes-csapat tagjainak, amivel a mélypontokon mindig motiválhatják önmagukat: nézegessék az ellenségük vagy ellenfelük fotóját.

„Elhelyezhetsz egy fotót valakiről a naptáradban vagy az asztalodon, így valahányszor egy kicsit hiányzik a motivációd, csak ránézel erre a személyre.”

„Mindenki szabadon megteheti ezt. Akikkel együtt dolgozom, azok között is látok efféle fotókat. Ez jó. Az ellenségépítés erős pszichológiai fegyver. Ami engem illet, én két fotót is hordok magamnál, ők vannak a háttérképemen. Egyiküknek sincs semmi köze a Forma–1-hez és a versenyzéshez, csak az üzlethez” – mesélte az osztrák.

Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Twitter - Kym Illman) Valtteri Bottas (Fotó: Valtteri Bottas/Twitter – Kym Illman)

Bottas elárulta, ő is megfogadta Wolff tanácsát, és alkalmazza a motivációs trükköt.

Nem cipelek magammal fotót a tárcában Lewisról vagy Maxról… Viszont van egy kép, amit a Totóval folytatott tavalyi beszélgetésem inspirált. Egy bizonyos dolog a számítógépemen, háttérképként. Ez minden alkalommal motivál, amikor megnyitom a gépemet.”

Hogy kit vagy mit ábrázol a fotó, azt nem kívánta elárulni, csak annyit mondott róla: „Nem valami pozitív dolog. Egy negatív dolog, ami mindig emlékeztet arra, hogy meg kell mutatnom nekik, mit tudok.”

Valtteri Bottas és barátnője, Tiffany Cromwell (Fotó: XPB)

Bottasnak egyébként nem ez az egyetlen fotós trükkje. Tavaly egy Bildnek adott interjúban elárulta, monacói otthonában már sokkal pozitívabb képekkel van tele a fala, mégpedig barátnője, a kerékpáros Tiffany Cromwell jóvoltából.

„A monacói lakásunkban Tiff a győzelmeimről készült képeket aggatott a falra. Én sosem akartam versenyzéssel kapcsolatos képeket nézegetni, mert ezt csak magamutogatásnak tartom. Viszont erre azt mondta  nekem: »Ha majd látod őket, emlékezni fogsz rá, hogy mire vagy képes.« És ha egy rossz futam után hazamegyek, másnap reggel ránézek a képekre, és arra gondolok: Ó, igen, ezt megnyertem” – mesélte Bottas.

Nos, fotók ide, motiváció oda, Bottas a bajnoki tabella állását egyelőre aligha nézegeti szívesen. A Mercedes versenyzőjére már nagyon ráférne valami friss sikerélmény is.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

További tartalmak