Musorujsag
Élő Eredmények

Giovinazzi megvédte a „fizetős versenyzőket”: Megérdemlik, hogy itt legyenek

Giovinazzi megvédte a „fizetős versenyzőket”: Megérdemlik, hogy itt legyenek

Auto Motor und Sport
Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi úgy érzi, azok a pilóták is megérdemlik a helyüket a királykategória rajtrácsán, akik jelentős anyagi támogatást hoznak magukkal, a kisebb kategóriákban ugyanis szép eredményeket értek el.

Az utóbbi években Lance Stroll, Nicholas Latifi és Nyikita Mazepin is megkapta már, hogy elsősorban a mögötte álló jelentős anyagi támogatásnak köszönhetően került be a királykategóriába. Riválisuk, Antonio Giovinazzi legutóbbi nyilatkozatában védelmébe vette őket, mondván annak ellenére, hogy vannak tehetős támogatóik, az eredményeik is rendben voltak a kisebb kategóriákban.

Stroll például Forma–3-as bajnokságot nyert, honfitársa, Latifi második volt az F2-ben, Mazepin pedig tavaly több versenyt is nyert ugyanebben a szériában, és egy ideig a végső győzelemre is esélyes volt (korábban az F3-ban neki is volt bajnoki ezüstje).

„Ezek a srácok a nevelőszériákban megmutatták, hogy tudnak nyerni” – nyilatkozta az olasz az Motor und Sportnak, amikor a „pénzes versenyzőkről” kérdezték. „Azért vannak itt az F1-ben, mert megérdemlik. Természetesen a nevek és a támogatók segíthetnek, de bizonyítottak már az alsóbb géposztályokban.”

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

Ami a jövőjét illeti, Giovinazzi még nem tudja, megtarthatja-e helyét az Alfa Romeónál, Mick Schumacher erős debütálása pedig plusz nyomást helyez rá. A helyzet azonban nem új számára, hiszen eddig minden F1-es szezonjában azért kellett hajtania, hogy lehessen folytatás.

„Csak húsz versenyző fér be az F1-be. Ami engem illet, mindig is nyomás alatt vezettem. Az F3-ban volt egy indonéz szponzorom, és tudtam, hogy eredményekre lesz szükségem, hogy előrejussak, és ez így is van rendjén. Jól kell dolgoznom, és akkor maradok. Mick az F3-ban és az F2-ben aratott győzelmeivel megmutatta, mire képes. Az eredményei miatt van itt, ahogy én is. A Ferrari döntése volt, hogy a Haasba ültette, és nem az Alfa Romeóba” – magyarázta.

„Egyszerűen csak jól akarok teljesíteni. Most itt vagyok az Alfa Romeónál, aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre. Természetesen a végső cél, mint minden versenyzőnek az, hogy bajnok legyek. De ez nem olyan egyszerű. Várjuk ki, és majd meglátjuk, mi lesz” – folytatta.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

További tartalmak