Musorujsag
Élő Eredmények

Kvjat: Marko túl büszke, hogy újra visszahívjon

Kvjat: Marko túl büszke, hogy újra visszahívjon

F1 Nation
Danyiil Kvjat szerint a Red Bull nem fogja ismét visszahívni valamelyik csapatába, a bikások tanácsadója, Helmut Marko ugyanis túlságosan büszke ehhez. Ami magát a visszatérést illeti, az orosz természetesen nyitott bármilyen lehetőségre.

Az orosz a 2019-es szezon elején kapta meg második esélyét a bikásoktól, miután 2017 végén búcsút vettek tőle, egy évad után azonban visszahívták második számú alakulatukhoz. Itt aztán két évet töltött, de a tavalyi idény végén újra búcsút vettek tőle, így 2021-re újra kiszorult a mezőnyből. Igaz, tesztpilótaként a tűz közelében maradt.

Ami a folytatást illeti, többször elmondta, 2022-ben ismét ott szeretne lenni a rajtrácson. Nemrég kijelentette, minden lehetőség érdekli, azt viszont kétli, hogy a bikások újra fölkeresik majd, hogy ismét náluk versenyezzen.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

„Szerintem Helmut már alig várja, hogy újra felhívhasson” – viccelődött Kvjat, amikor az F1 Nation podcastjában szóba került, el tudja-e képzelni, hogy a Red Bull ad neki még egy lehetőséget, ha versenyzőre lesz szüksége. „De azt hiszem, a büszkeség ezúttal az útjába állna, mert már legutóbb is egy kicsit olyan volt, mintha beismerné a hibáját, nem?”

„Nyitva tartom a szemem, a fülem is nyitva van, és őszintén, eléggé rugalmas vagyok. Jelenleg élvezem a munkám az Alpine-nál. Mindig a legjobbamat akarom nyújtani a csapatnál, ahol alkalmaznak. Élvezem az itteni légkört” – folytatta.

„Nagyon érdekes srácok dolgoznak itt, a csapat pedig egy igazi versenycsapat. Minden edzésen, amin részt vettem, és a teszteken meg a hétvégéken is úgy dolgoznak, mint óramű, iszonyatosan szervezett, nagyon jó csapat. Érdekes lesz, szerintem ebben a csapatban nagyon komoly potenciál van a jövőre nézve. Úgyhogy egyelőre azt mondom, a lehető legjobbat akarom nyújtani az Alpine számára, bármilyen szerepkörben is” – zárta gondolatát.

Danyiil Kvjat (Kép: Alpine)
Borítókép: Danyiil Kvjat (Fotó: XBP)

További tartalmak