Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már sajnálta a mögé szorult Hamiltont Gasly Monacóban

Már sajnálta a mögé szorult Hamiltont Gasly Monacóban

F1
Már szinte Pierre Gasly érezte rosszul magát attól, hogy Monacóban 78 körön keresztül maga mögött tartotta a reménytelenül köröző Lewis Hamiltont…

Monaco elhozta a Mercedes és Lewis Hamilton ritka szezonbeli egy kisiklását. A hétszeres világbajnok reményei már a gyengén sikerült időmérő edzésen elszálltak, hiszen csak a 7. rajtkocka lett az övé, ám abban azért még bízott, hogy másnap a versenyen egy-két helyet javíthat. Charles Leclerc és Valtteri Bottas ki is hullott előle, ő viszont a korai kerékcseréjével nem előrébb lépett, hanem bukott pozíciókat, így a 7. helyen ért célba, Pierre Gasly Alpha Taurija mögött.

A francia versenyző a futam alatt esélyt sem adott Hamiltonnak arra, hogy támadással kísérletezzen ellene – Azerbajdzsánban elismerte, egy kicsit már sajnálta is a mercedesest…

„Láttam Lewist a visszapillantóban, és sajnáltam őt. Hetvennyolc körre mögém ragadt, de lényegében nem volt lehetőség az előzésre.”

Gasly szerint nyilvánvaló volt, hogy a Mercedes a korai kiállással rossz taktikát választott. „Amikor láttam, hogy kiáll a boxba, meglepődtem, hogy előttünk teszi, mert nem az volt a helyes lépés. De végül is jobb volt így nekünk, mert több pontot szereztünk és jó eredményt értünk el a csapattal.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

A tavalyi monzai győztes persze büszke arra, hogy legyőzte a címvédőt és ezzel csapata idei eddigi legjobb eredményét szállította. „Nagyon boldog voltam Monaco után, mivel tudom, mennyire nagy kihívás a pálya az autó és a versenyző számára is. Jól felkészültünk, hibátlan hétvégét teljesítettünk mindannyian, és sok pontot szereztünk.”

Szárnyalásuk okáról is kérdezték. „Tudtuk, hogy az időmérő edzés rendkívül fontos lesz, ezért próbáltunk arra fókuszálni, hogy az időmérőn minden egyes kört jól rakjunk össze. Ez sikerült is, a tempónk erős volt, az autót egész hétvégén jónak éreztem. Sikerült a Q3-ban összehoznom a legjobb körömet a hétvégén, a legfontosabb pillanatban, és amikor elölről rajtolsz, a munka javát máris elvégezted. Utána erősen sikerült a versenyünk. Pár dolgot még így is csinálhattunk volna jobban, nem volt tökéletes a hétvége, de elégedettek lehetünk, hiszen ez volt idén a legjobb eredményünk.”

Borítókép: Pierre Gasly és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak