Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Albon kulcsfontosságú szerepet játszott a győzelemben

Red Bull: Albon kulcsfontosságú szerepet játszott a győzelemben

GMM
A Red Bull tesztversenyzőjének, Alexander Albonnak a szimulátorban végzett munkája kulcsfontosságú volt és nagyban hozzájárult a monacói győzelemhez – jelentette ki a csapatvezető, Christian Horner.

A Monacói Nagydíj a Red Bull eddigi szezonjának legfontosabb fordulópontja volt, Max Verstappen győzelmével és Sergio Pérez negyedik helyezésével ugyanis az istálló átvette a vezetést a konstruktőri tabellán, miközben a holland egyéniben állt az élre. A győzelem kulcsa a jó időmérős szereplés volt, melynek köszönhetően – Charles Leclerc kiesése után – Verstappen az élről rajtolhatott.

Pedig a csütörtöki edzésnapon még küszködtek az istálló versenyzői (erről ők maguk is beszéltek), szombatra viszont megtalálták a megfelelő beállításokat. Horner elmondása szerint ebben nagyon fontos szerepe volt Alexander Albonnak, az alakulat tesztversenyzőjének.

„Nem voltunk túl jó formában csütörtökön, Max sem volt különösebben elégedett az autóval” – nyilatkozta a csapatvezető. „De a színfalak mögött végzett munka, az a munka, amit Alex végzett a szimulátorban, nagy segítség volt abban, hogy szombatra megfordítsuk a helyzetet” – tette hozzá a thai versenyzőt dicsérve.

Christian Horner (Fotó: Red Bull)

„Végrehajtottunk pár beállításbeli változtatást, és Max valamint Sergio is elégedettebb volt az autóval. Max értelemszerűen nagyon sajnálta, hogy lemaradt a rajtelsőségről a piros zászló miatt. Szombat este mind frusztráltak voltunk kicsit, mert tudtuk, hogy nehéz lesz előzni, de a Ferrari balszerencséje egyben a mi szerencsénk is volt, és az is nagyon fontos volt, hogy ki tudtuk használni a lehetőséget” – magyarázta.

Noha Verstappen a mezőny elejéről indulhatott, Pérez csak a kilencedik helyet szerezte meg a rajtrácson, onnan jött előre a negyedik pozícióba. Szombaton tehát nem jött ki a lépés a mexikóinak, Horner viszont továbbra is úgy érzi, nem kell már sokat várni arra, hogy dobogóra álljon, sőt annak legmagasabb fokára.

„Vasárnap nagyszerű munkát végzett. A versenytempója egész évben fantasztikus, ez pedig azt mutatja, hogy ha lesz egy tiszta szombatja, jó helyre kvalifikálja magát, akkor ott lesz a dobogóért, a győzelemért zajló küzdelemben. Ez csak azon múlik, mennyi időt tölt az autóban, és hogy idővel egyre magabiztosabb lesz. Dolgoznia kell az egykörös teljesítményen, de ez is menni fog. Amikor az F2-ben a csapatomnál versenyzett, a futamokon mindig remekelt, jól ismerte a gumikat és nem riadt meg az előzésektől. Kulcsszerepe lesz az idei bajnokságban, és fontos, hogy versenyezzen, mint Monacóban. Pontokat vegyen el Lewistól, és ki tudja használni a lehetőségeket” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images) Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)
Borítókép: Alexandere Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak