Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: özönvíz árasztotta el Spa F1-es versenypályáját

Videó: özönvíz árasztotta el Spa F1-es versenypályáját

Spa-Francorchamps
Autók tülekedő tömege helyett óriási mennyiségű víz hömpölygött végig a Belga Nagydíjnak otthont adó spái versenypálya Eau-Rouge-kanyarja felé.

Az Ardennek erdőiben kanyargó Spa-Francorchamps versenypálya híres arról, hogy a kiszámíthatatlan időjárás bármikor kaotikus versenyeket okozhat, ám a Forma–1 mezőnye szerencsére eddig nem szembesült olyan extrém helyzettel, mint ami a helyszínen pénteken állt elő.

A Belga Nagydíj otthonára rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult, ami lényegében özönvizet eredményezett a létesítmény lejtős, első kanyart követő, a híres Eau Rouge-ig vezető szakaszán. A heves vihar és annak alábbi videón látható következménye a Spa Euro Race eseményeit hiúsította meg: pénteken több sorozat mezőnyének kellett lemondania a szabadedzésekről, illetve időmérő edzésekről.

A vihar az egész régiót érintette, a La Source- és a Raidillon-kanyarok közötti áradás pedig a pályában is komoly kárt tett, így a hétvége versenyeseményeit le kellett fújni.

„A Circuit de Spa-Francorchamps most dolgozik a pálya helyreállításán, hogy a lehető leghamarabb újra lehessen használni”

– közölte az üzemeltető.

Az F1-es Belga Nagydíjat augusztus 27-e és 29-e között rendezik meg, és éppen a napokban derült ki, hogy lesz mód a nézők előtti lebonyolításra, mivel a helyi kormány engedélyt adott az olyan rendezvények megtartására, melyeken a már mindkét oltást megkapó, vagy 72 órán belül készült negatív koronavírus-teszttel rendelkező nézők vehetnek részt. A terv az, hogy a nagydíjhétvégére 75 ezer főt engednek be.

További tartalmak