Musorujsag
Élő Eredmények

Azeri Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Azeri Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Sergio Pérez nyerte az őrült véghajrát hozó Azeri Nagydíjat, miután a csapattárs, Max Verstappen egy defekt miatt kiesett, és miután sikeresen talpon maradt a piros zászlót követő kétkörös sprint után. A mexikóit az idei első dobogós helyezését szerző Sebastian Vettel követte, és dobogóra állhatott még Pierre Gasly is. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Sergio Pérez (Red Bull) – 1. hely

Elképesztően boldog vagyok a futam után. Nagyon sajnálom Maxot, mert megérdemelte volna a győzelmet. Nagyszerű munkát végzett és a csapat számára csodás lett volna az 1-2. De alapvetően nagyon jó nap ez számunkra. Közel voltunk ahhoz, hogy a boxban fejezzük be a futamot, de végül sikerült. Nagyon nehéz volt, egészen az utolsó körig. Tudtam, hogy Lewis (Hamilton) tempója nagyon jó az egész versenyen, és a kiállások után nagyon közel volt. Végig nyomás alatt tartott, és a második rajtnál rosszul indultam, mellém is került, és próbáltam a lehető legkésőbb fékezni. Ő is ezt tette, és neki nem jött össze. Az eredmény nagyon jó a csapatnak, és most az önbizalmam is nagyot nőtt.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Sebastian Vettel (Aston Martin) – 2. hely

Nagyon jól alakult ez a futam. A szezon nehezen indult, de most jó versenyt futottunk, nagyon jó volt a tempónk. Ez volt a kulcs. Jól sikerült a rajt, sikerült pozíciókat nyernem. Jól tudtam menedzselni a gumikat, sokan kiálltak friss abroncsokért, de nekem még jó volt a tempóm, és ezzel többeket meg tudtunk előzni. A biztonsági autó után még két pozíciót nyertem. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Ez a csapatnak is remek eredmény. Nem számítottunk erre, pénteken sem volt sehol, és a tegnap sem sikerült olyan jól, de minden összejött a futamon. Segített, hogy volt még egy friss abroncsom, de jól tudtam kezelni őket, és ez volt a kulcs. Meg persze az autó, mert nagyon jól éreztem magam, és így tudtunk egyre jobban és jobban menni.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Pierre Gasly (Alpha Tauri) – 3. hely

Nem is tudom, mit mondjak, elképesztően intenzív verseny volt körről körre. Az autó egész hétvégén nagyon jól működött, már az edzéseken is jók voltunk, és az időmérő is erős volt. Nem tudtuk, hogy megtarthatjuk-e a negyedik helyet, vagy a dobogóért harcolhatunk majd, de végül összejött a pódium. A harmadik hely még hiányzott, de most már megvan ez is! Hihetetlen volt a csata a végén Charles-lal (Leclerc). Nehéz futam volt. Az egyenesben sok erőt veszítettünk, volt egy kis motorhibánk. Sebastian megelőzött a verseny közepén, és éreztük, hogy nehéz lesz Charles-t is tartani. De nagyon akartam ezt a dobogót! Nagyot fogunk most ünnepelni, mert fontos pontokat szereztünk. Juki (Cunoda) is jól teljesített.

Borítókép: A bakui dobogósok (Fotó: XPB)

További tartalmak