Musorujsag
Élő Eredmények

Személyi változások a Ferrari boxfalán

Személyi változások a Ferrari boxfalán

Motorsport
Újabb átszervezések történtek a Ferrari csapatánál vezetői szinten. Két pozíció is új gazdára talált, Mattia Binotto leszáll a boxfalról.

Amióta Mattia Binottót 2019 elején kinevezték a Ferrari csapatfőnökének, már többféle belső átszervezésen keresztülment a csapat. Idén a gyári részlegük irányításán is változtattak, most a versenycsapatuk vezetőinek körében variálták meg kicsit a szerepeket.

A legfőbb változás, hogy Binotto a folytatásban nem ül fel többé a boxfalra, a csapat munkáját a továbbiakban onnan az eddigi sportigazgatója, Laurent Mekies felügyeli. A francia hivatalosan versenyigazgatóként folytatja munkáját, sportigazgatóként pedig az istálló eddigi főstratégája, a spanyol Inaki Rueda váltja őt. A Scuderia stratégiai részlegén ezzel egy új szakember, a mindössze 26 esztendős brit Ravin Jain lép feljebb a ranglétrán. Ő 2016-ban csatlakozott a csapathoz.

Laurent Mekies (Fotó: Ferrari) Laurent Mekies (Fotó: Ferrari)

„Amikor februárban átálltunk az új struktúránkra, azt monduk, Laurent átveszi a versenyigazgatói pozíciót. Inaki Rueda lett a sportigazgató, miközben továbbra is ő vezeti a stratégiai részleget. A szezon első felében lépésről lépésre haladtunk ebben a folyamatban, Inaki átvette Laurent szerepét. Most a folyamat elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor véglegesen ő tölti be ezt a pozíciót. Laurent versenyigazgatóként teljes egészében felügyeli mindazt, ami a pálya mellett történik. A másik újdonság, hogy Ravin Jain veszi át a stafétát a stratégia terén, és ő ül föl a boxfalra” – részletezte az átszervezést a Ferrari szóvivője a Motorsportnak.

Hangsúlyozta, az F1-es pályafutását 2013-ban egy nyári munkával a Caterham-istállónál kezdő Jain a Ferrari mérnökakadémiájának tagjaként kapott ennyire fiatalon ilyen fontos szerepet a csapaton belül. „Az ő pályafutása párhuzamosan alakult Charles Leclerc-ével, aki a versenyzőakadémiánkról került ki. Boldogok vagyunk, hogy a csapatnál feljebb lépnek az emberek, és egyre nagyobb felelősséget kapnak. Ez egy olyan lehetőség, amihez nincs szükség arra, hogy más csapattól csatlakozzanak hozzánk.”

Borítókép: Mattia Binotto (Fotó: Ferrari)

További tartalmak