Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff: Horner egy szó***ó, aki csak szerepelni akar

Wolff: Horner egy szó***ó, aki csak szerepelni akar

Sky Sports
Reagált a Red Bull-os kollégája pénteki beszólására Toto Wolff. Nem volt benne köszönet…

Mostanság nem múlhat el F1-es nagydíjhétvége anélkül, hogy a Mercedes- és a Red Bull-tábor ne keveredne a sajtón keresztüli éles szóváltásba. Baku sem kivétel – az üzengetések középpontjában pedig „természetsen” a hajlékony szárnyak állnak.

Miután Toto Wolff Monacóban megfenyegette a Red Bullt, hogy ha Bakuban is használja a trükkös légterelőjét, óvást nyújt be az FIA-nál, kollégája, Christian Horner sajátos stílusban jelezte felé, nem ajánlja, hogy a Mercedes beletenyereljen ebbe az ügybe, mert annak az lesz a következménye, hogy az első szárnyak rugalmassága is a figyelem középpontjába fog kerülni, és abból a Mercedes jön majd ki rosszul.

Horner a brit Sky Sportsnak megjegyezte:

„Én Toto helyében, ha ilyen első szárnyam lenne, inkább befognám a számat.”

Sokáig a válasz sem váratott magára. Wolff az időmérő edzés előtt nyilatkozott a brit csatornának, és egy figyelemhajhásznak titulálta kollégáját.

„Christian egy szóf**ó, aki szereti, ha rá irányul a kamera. Könnyű harciasnak lenni, amikor az eredményjelző élén állsz, de úgy vélem, lehetne egy kicsit udvariasabb” – mondta az osztrák.

Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: FIA Pool Image)

A bakui fedélzeti kamerás felvételekből kiderül, az egymásnak üzengető két csapat között kisebb a különbség a rugalmas szárnyak terén, mint azt beállítják. Az utcai pályán a Mercedes hátsó légterelője is hátrahajlott, de az is megfigyelhető volt, hogy nem csak a fekete autókon mozogtak az első szárny lapjai, hanem a Red Bullén is.

Fölmerül a kérdés, ezek ismeretében lekerült-e már a napirendről az óvás lehetősége a Mercedesnél. Wolff nem hagyta örülni az ellenfelet. „Nem, a kérdés továbbra is nyitott. A legutóbbi, akit elkaptak az első szárny hajlékonysága miatt, a Red Bull volt. Ez 2014-ben történt. Szóval van már tapasztalata ebben. Egyszerűen el kell fogadni ezt.”

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: Staley / XPB Images)

További tartalmak