Musorujsag
Élő Eredmények

Vérnyomásmérés közben szóltak Verstappennek Hamilton kicsúszásáról

Vérnyomásmérés közben szóltak Verstappennek Hamilton kicsúszásáról

GP Fans, Motorsport Week
Max Verstappen elárulta, éppen a bakui pálya orvosi központjában vizsgálták a balesete után, amikor megtudta, Lewis Hamilton bakija miatt mégis bajnoki éllovas marad…

Sima győzelmet arathatott volna az Azeri Nagydíjon Max Verstappen, és sok ponttal növelhette volna a bajnoki előnyét Lewis Hamiltonnal szemben, ha nincs a leintés előtt öt körrel történt defektje. Mivel a holland a célegyenesben, 300 km/óra fölötti tempóval csapódott a falnak, elővigyázatosságból a pálya orvosi központjába vitték kivizsgálásra. Baja nem esett.

Verstappen a vizsgálatokra még abban a tudatban jelentkezett be, hogy oda a Monacóban megszerzett bajnoki előnye, hiszen Lewis Hamilton addig a harmadik helyen állt, és a kiesésével feljött másodiknak Sergio Pérez mögé. A brit azonban a piros zászlós megszakítást követő állórajtnál a mexikóival vívott csatája közben véletlenül átállított valamit a kormányán, így nem tudta bevenni az első kanyart, és utolsóként ért célba. Nullázása azt jelentette, hogy Verstappen négy pont előnnyel továbbra is a tabella élén áll.

Erről a Red Bull-os éppen a vérnyomásmérés közben értesült…

Lewis Hamilton elfékezése az újraindításnál (Fotó: XPB)

„Amikor az ágyon feküdtem” – felelte Verstappen a kérdésre, mikor értesült róla, mi történt Hamiltonnal. „A vérnyomásomat mérték éppen, amikor hirtelen nagyon rezegni kezdett a telefonom. Azt kérdeztem: Mi folyik itt?”

„Hallottam az autókat, aztán végeztem, elengedtek, és akkor láttam a telefonomon, hogy Lewisnak problémája adódott az első kanyarban.”

Verstappen megjegyezte:

„A vérnyomásom teljesen rendben volt. Még az üzenetek után is!”

Összességében így sem lehet elégedett a bajnoki állással, hiszen egy igazi Red Bull-pályán bukta el a győzelmet, ahol növelnie kellett volna az előnyét, kihasználva a Mercedes gyengélkedését. „Nagy csalódás, ami történt. Sok pontot vesztettünk el, és növelhettük volna az előnyünket a bajnokságban. Frusztráló, hogy ez történt, különösen úgy, hogy ennyire a végén.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak