Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo úgy érzi, a triplahétvége segíthet rajta

Ricciardo úgy érzi, a triplahétvége segíthet rajta

F1i
Daniel Ricciardo úgy érzi, a bakui hétvégén újabb lépést tett a McLaren 2021-es autójának megismerése felé, a soron következő, klasszikus európai helyszíneket magában foglaló triplahétvége pedig még jobban fölgyorsíthatja fejlődését.

Noha az azeri hétvége sem volt kiugró az ausztrál számára (a Q2-es balesete után a futamon kilencedikként ért célba, míg a márkatársa, Lando Norris ötödik lett), a két héttel korábbi, monacói futamnál azért jobban teljesített. Hogy sikerült előrelépnie a korábbiakhoz képest, azt ő maga is elmondta, a folytatással kapcsolatban pedig kijelentette, további előrelépést vár.

Úgy érzi, fejlődését felgyorsíthatja, hogy zsinórban három hétvégén is autóban ül majd (a francia hétvégét két osztrák futam követi majd), a legtöbbet ugyanis azzal fejlődik, ha folyamatosan „edzésben” van.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

„Már nagyon várom a triplahétvégét” – nyilatkozta. „Az, hogy felvehetem a ritmust, hogy három egymást követő hétvégén verseny lesz, és valamivel hagyományosabb helyszínek jönnek, mind pozitív. Sosem árt, ha az ember egy kicsivel több pályaidőt kap. Ha tanulni akarsz, minden sportágban a gyakorlás, a gyakorlás és a gyakorlás a legfontosabb.”

„Nyilvánvaló, hogy a mi sportágunkban nem megoldható, hogy minden nap gyakoroljunk. Ennyiből is egyedi ez a sportág. Nem gurulhatunk csak úgy pályára, hogy holnap fussunk néhány kört. Az, hogy most három egymást követő hétvégén is versenyzünk, felgyorsíthatja a fejlődésem” – emelte ki.

Egyértelmű, hogy ott van a szimulátor, ami segíthet, de azért az sem árt, ha az ember kimegy a pályára és a falak között is gyakorol. Szóval a szimulátorozás sosem lesz ugyanolyan, mint a pályaidő” – magyarázta. „Bakuban eljutottam egy elfogadható szintre, és viszonylag versenyképes voltam, de ahhoz, hogy a határokat feszegethessem az autóval, sokat kell még tanulnom. Ehhez pedig valószínűleg időre lesz még szükségem” – folytatta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

További tartalmak