Musorujsag
Élő Eredmények

Tost örül, hogy Cunoda, a „szupertehetség” újra megvillant

Tost örül, hogy Cunoda, a „szupertehetség” újra megvillant

F1i
Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost nem győzte dicsérni az istálló japán újoncát, Cunoda Jukit, aki értékelése szerint fantasztikus hétvégét teljesített Azerbajdzsánban, ahol végre visszatért a pontszerzők közé.

Több nehéz hétvége után Cunoda Bakuban végre ismét megmutatta, miért szavazott neki bizalmat a Red Bull. A japán egész hétvégén erős teljesítményt nyújtott: az időmérőn pályafutása során először beverekedte magát a Q3-ba, a futamon pedig végig hibátlanul vezetett és hetedikként ért célba, vagyis sikerült újra pontokat szereznie.

Noha ő maga nem volt maradéktalanul elégedett a futammal, miután az utolsó két körben – a második rajtot követően – két helyezést is veszített. Főnöke, Franz Tost viszont nem rótta föl ezt a fiatal versenyzőnek, sőt dicsérte őt a hétvégét követően.

Franz Tost és Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri) Franz Tost és Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri)

„Azt kell mondjam, Cuki fantasztikus munkát végzett” – nyilatkozta az osztrák szakember. „Rendben, volt egy kisebb incidense, de ez az időmérő harmadik szakaszában történt, és a tapasztaltabb versenyzőkkel is történhet hasonló. A versenytempója néha hihetetlen volt, nagyon aggódtam, hogy valami történni fog, mert nagyon gyors volt.”

„Nagyon jó úton halad a fejlődéssel, és szerintem az év második felében, amikor már egy kicsit tapasztaltabb lesz, lesznek remek eredményei, főleg azokon a pályákon, amiket jobban ismer már. Most nem felejthetjük el, hogy ez volt az első futama Bakuban” – mutatott rá.

„Bahreinben két pontot is szerzett, de azt a pályát viszonylag jól ismerte már. A Forma–2-ben is ment ott és teszteltünk is, ráadásul sikerült egész jó beállításokat találnunk. De Bakut nem ismerte, mégis idejöttünk, és hetedik lett. Fantasztikus munka volt ez az ő részéről, remek teljesítmény. Néhány területen még dolgoznunk kell, ezzel tisztában is vagyunk, de bízom benne, hogy minden rendbe jön, mert Juki egy szupertehetség” – emelte ki.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak