Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen: Elég tapasztaltak vagyunk, hogy ne legyenek ütközések

Verstappen: Elég tapasztaltak vagyunk, hogy ne legyenek ütközések

BBC
Max Verstappen továbbra sem tart attól, hogy a Lewis Hamiltonnal vívott csata ütközéseket hoz majd a szezon során, érzése szerint ugyanis mindketten elég tapasztaltak már ahhoz, hogy elkerüljék ezeket.

A szakemberek és a szurkolók is évek óta várták már, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen egy bajnoki csata keretén belül csapjon össze, 2021 pedig elhozta ezt az ütközetet: az első hat futam során szoros volt a küzdelem a két klasszis között, és a Mercedes valamint a Red Bull közötti különbséget látva ez a folytatásban sem valószínű, hogy megváltozik majd.

Hamilton és Verstappen csatáját látva sokan már most Ayrton Senna és Alain Prost korábbi összecsapását emlegetik, a holland szerint azonban rossz a példa, a két legendás pilóta összecsapása ugyanis több ütközést is hozott.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

És szerinte riválisával ezeket el tudják majd kerülni, ennek pedig igen egyszerű oka van.

„Azt hiszem, mindketten eléggé tapasztaltak vagyunk már ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a dolgokat” – nyilatkozta a még mindig csak huszonhárom éves, de már hetedik királykategóriás szezonját teljesítő versenyző a BBC Radio 1-nek.

„Az természetes, hogy le akarod győzni az ellenfeled, de a pályán tisztelnetek kell egymást. Tisztelnetek kell egymást és tisztán kell versenyeznetek. Aztán végső soron úgyis a jobb versenyző fog nyerni” – emelte ki.

Ami a pályán zajló összecsapás illeti, Verstappen kijelentette, nagyon jól tudja, mi kell ahhoz, hogy legyőzze Hamiltont és a Mercedest. „A lehető legjobbat kell kihoznom magamból, és ennél többet igazából nem tehetek. Minden egyes hétvégén erre törekszem. Jobbnak kell lennem a Mercedesnél, és jobbnak kell lennem Lewisnál. Ha mindkettőt eléred, harcban lehetsz” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a Spanyol Nagydíj rajtja után (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak