Musorujsag
Élő Eredmények

Elődje minden Red Bull-os problémáját őszintén feltárta Pérez előtt

Elődje minden Red Bull-os problémáját őszintén feltárta Pérez előtt

Racefans
Meglepte Sergio Pérezt, hogy a miatta félreállított Alexander Albon mennyire nyílt és őszinte volt vele, hogy segítse a beilleszkedését a Red Bullnál.

A csapattal teljesített hatodik futamán sikerült neki az, ami elődeinek nem: Sergio Pérez Bakuban győzelemre vezette a Red Bullt. Főnöke több okból is örültek ennek. Egyfelől mert megmentette a hétvégéjüket Max Verstappen kiesése után, másfelől látják, hogy a mexikói kezd náluk belerázódni, és egyre inkább számíthatnak rá a konstruktőri bajnoki csatában.

Hogy Pérez a csapathoz került, az éppen utóbbi szempontnak volt köszönhető. 2019-ben Pierre Gasly, aztán 2020-ban Alexander Albon sem tudott megfelelni ennek az elvárásnak, nem boldogultak a sajátos vezetési stílust követelő autóval, és az esetek többségében nagyon messze voltak Verstappen szintjétől.

Alexandere Albon (Fotó: XPB)

A pályafutása második győzelmét arató Pérez Bakuban ugyanakkor kihangsúlyozta: abban, hogy neki jobban ment a beilleszkedés, elődjének, Albonnak is van szerepe, mivel meglepő önzetlenséggel és őszinteséggel segített neki, amiben csak tudott.

„Alex nagyon sok munkát öl a szimulátoros menetekbe a mérnökökkel. Emlékszem, amikor megérkeztem a csapathoz, olyan nyitott volt velem, hogy nem is számítottam rá. Elmagyarázta, ő milyen gondokkal küszködött, valamint hogy hogyan működik az autó. Nagyon kedves volt tőle, az első naptól ott van nekem segítségként. Nagyra tartom ezt, és azt is, hogy ennyi munkát végez minden hétvégén a csapattal a szimulátorban.”

Albon sikerekből vállalt szerepét Monaco után Christian Horner csapatfőnök is kiemelte. A hercegségben a csütörtöki edzésnapon a Red Bullnak még komoly gondjai voltak az autóval, ám szombatra találtak megoldást – hála Albon szimulátoros köreinek.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez persze annak is örül, hogy a mérnökökkel elvégzett saját munkájának is meglett a gyümölcse. „Büszke vagyok. Ez a győzelem megmutatja, hogy milyen nagy munkát öltünk bele ebbe, gyakorlatilag január első napjától, és bizonyítja, hogy a munka kifizetődött. Nagy lökést ad ez az egész csapatnak, mert tudjuk, megvan az autónk, amivel harcolhatunk. És igazán meg akarjuk nyerni ezt a bajnokságot.”

A csapatszellemről sokat elárul, hogy Max Verstappen e kiesése által jelentett csalódás ellenére nem hagyott ott mindent vasárnap, és együtt ünnepelte a csapattagokkal Pérez első Red Bull-os győzelmét, majd őszintén gratulált kollégájának az interjúzónában. A mexikói eközben elismerte, ez a győzelem a hollandot illette volna. „Nagyszerű volt látni, amit Max csinált, és igazán megérdemelte volna a győzelmet. Mindent tökéletesen csinált ezen a hétvégén, csak balszerencsés volt. Ez tehát az ő győzelme volt.”

Borítókép: Alexander Albon és Sergio Pérez (Fotó: Red Bu)l

További tartalmak