Musorujsag
Élő Eredmények

Marko nem hiszi, hogy Gasly csapatot vált

Marko nem hiszi, hogy Gasly csapatot vált

Auto Motor und Sport
Pierre Gasly tökéletesen illik az Alpha Taurihoz, és tökéletes vezéregyéniség lehet az istállónál – jelentette ki a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, aki nem hiszi, hogy a francia elhagyná a csapatot a következő szezonban.

Miután a Red Bull fél szezon után menesztette, és visszasorolta második számú alakulatához, sokan attól tartottak Pierre Gasly pályafutása ketté fog törni, a francia azonban nem hagyta, hogy a kudarc megtörje! A 2019-es szezon második fele óta folyamatosan remekül teljesít, és kihozza a maximumot a Toro Rosso/Alpha Tauri autójából.

Ezt látva többször fölmerült, adott esetben akár a bikások főcsapatához is visszatérhet, vagy ha úgy dönt, hogy a Red Bull kötelékén kíván helyt állni, jó eredményei okán biztos, hogy talál magának új csapatot – a sajtóhírek szerint legjobb esélye az Alpine lehet a „francia kapcsolatok” okán.

A Red Bull tanácsadója, a pilótaügyekbe igen komoly beleszólással rendelkező Helmut Marko nem tart attól, hogy a francia eligazol majd, igaz arra is utalt, hogy egyelőre azzal sem számol, hogy kap egy második esélyt a főcsapatnál. „Csúcsformában van, mindig csúcsformában van” – dicsérte a szigorú szakember a franciát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Tökéletes csomagot alkotnak az Alpha Taurival, nagyszerűen illeszkednek egymáshoz. Ez egy remek kombináció. A szerződésünk még két évre szól, nem tudom, honnan jöttek már megint ezek a Renault-val kapcsolatos hírek” – magyarázta.

„Pierre, mint egy divatos francia az Alpha Tauri számára is kiváló nagykövet. Az autóban mutatott teljesítménye pedig nagyon erős. Az autója Bakuban erőt veszítette, de így is maga mögött tudta tartani Charles-t (Leclerc), ez pedig igazán nagyszerű teljesítmény volt tőle” – folytatta elismerően a rutinos sportvezető.

Ami a jövőt illeti, Marko szerint a Red Bullnak hosszabb távon sem kell aggódnia a tehetségek miatt, hiába cikkeznek mostanában arról, hogy juniorprogramjuk már nem termel annyi ígéretet, mint az előző években. „Remek versenyzőink vannak. Azt írják, nincs új tehetségünk, de (Jüri) Vips kedvére nyer az F2-ben, ha az autója bírja. És Liam (Lawson) is abszolút a csúcson van. Őt csak 10 másodperces büntetésekkel tudják visszavetni. Szóval most is sok olyan tehetség jön a programból, aki a Red Bullnál akar vezetni” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak