Musorujsag
Élő Eredmények

Mercedes: Két rossz futam után sem írjuk át a 2022-es terveinket

Mercedes: Két rossz futam után sem írjuk át a 2022-es terveinket

Motorsport
Hiába a monacói és bakui pofon, a Mercedes nem hajlandó átírni a 2021-re ütemezett fejlesztési tervét.

A hibridérában még sosem fordult elő a Mercedesszel, hogy két egymást követő versenyen csupán hét pontot szerezzen. Ilyenre legutóbb 2012-ben volt példa. Most Monacóban és Bakuban csupán ennyi volt a termésük, és még ha ehhez némi balszerencse is kellett, az eredmény így is sokat elárul arról, mennyire nem ment a csillagosoknak a két utcai pályán.

Toto Wolff csapatfőnök meg is kongatta a vészharangot, mondván, ha bajnokok akarnak lenni idén, ennél magasabb szinten, kevesebb hibával kell teljesíteniük, és mindenekelőtt megoldást kell találniuk az autójukkal kapcsolatos nehézségekre. Az osztrák korábban ugyanakkor azt is mondta, nem készültek agresszív fejlesztési programmal 2021-re, mivel a lehetőségeik korlátozottak, és nem tehetik meg, hogy az új szabályok szerint megépülő 2022-es autójuk kárára menjen a mostani idény.

Miközben Max Verstappen Baku után arra kérte a Red Bullt, hogy ne foglalkozzon a jövő évvel, a jelenre helyezze a hangsúlyt és gőzerővel fejlessze az idei modellt, Wolff egyértelművé tette, ők a mostani mélyütés és a szoros küzdelem ellenére sem lesznek hajlandóak módosítani a terveiken.

„Már eleve változtattunk a 2022-re vonatkozó terveken, és semmi esetre sem térnénk el ettől. Nem fogjuk megváltoztatni a már meghozott döntéseinket, stratégiai döntéseinket csak mert volt két igazán rossz hétvégénk.”

„Tudtuk, hogy ez a két pálya talán a legrosszabb lsz számunkra. Remélem, ez tényleg így lesz. Meglátjuk, most hogy fog menni a többi európai pályán. Az nyilvánvaló, hogy elmaradtunk a szintünktől és a várakozásainktól” – nyilatkozta Wolff.

Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

Csapatának meggyőződése, hogy a Francia Nagydíjtól, a „normál pályákon” már nem fognak olyan gondokkal küzdeni, mint a mostani két versenyhétvégén. Hogy visszatérnek-e a korábban Portugáliában és Spanyolországban mutatott formájukhoz, az már más kérdés.

Lewis Hamilton mindenesetre a bakui nullázása után azt mondta, szerinte a Red Bull lépéselőnyben van velük szemben. „Látható, hogy jelenleg egyértelműen a Red Bull a gyorsabb. Nagyon-nagyon nehéz lesz tartani velük a lépést. Az autójuk hihetetlenül gyors, szóval a két versenyzőjük nehézzé teszi a dolgunkat. De erre számítottunk év elején is, ezért most leszegett fejjel dolgozunk tovább” – mondta a címvédő.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak