Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg nem lenne csapatvezető

Rosberg nem lenne csapatvezető

F1i
A korábbi világbajnok, Nico Rosberg egyelőre nem tudja elképzelni, hogy csapatvezetőként tér majd vissza a királykategóriába, az alapján ugyanis, amit a Mercedesnél látott, úgy érzi, a poszttal járó folyamatos munkaterhelést nem való neki.

Rosberg röviddel 2016-os bajnoki sikere után jelentette be, visszavonul a királykategóriától, sokkolva ezzel csapatát és a Forma–1 világát. Miután kiszállt a száguldó cirkuszból, a németet számtalanszor szóba hozták a visszatéréssel, ő azonban rendre egyértelművé tette, lezártnak tartja élete F1-es szakaszát. Legalábbis versenyzőként, a szériától ugyanis nem távolodott el.

Ahogyan a motorsportok világától sem, hiszen túl azon, hogy az F1-es futamokat gyakran televíziós szakértőként véleményezi, az Extreme E-ben például saját csapatot futtat. Azt viszont, hogy egy nap az F1-ben is csapatvezető legyen, most elképzelhetetlennek tartja.

Nico Rosberg két versenyzőjével, Molly Taylor és Johan Kristoffersson (Fotó: Nico Rosberg/Twitter)

Az alapján ugyanis, amit a Mercedesnél látott (mennyire elfoglalt, és mennyire leterhelt a csapatfőnök, Toto Wolff) nem érezi, hogy ilyen posztra vágyna. „Ez engem nem vonz. Nekem ez túl sok lenne. Ez a munka egy teljes napot igényel: reggel, délben, este. Láttam, Toto (Wolff) mennyire intenzíven dolgozik a Mercedesszel. Ez nem nekem való, én ezt szeretném elkerülni” – mondta.

„Versenyzőként már megtapasztaltam ezt az intenzitást, ezt a függőséget, és nem szeretném még egyszer átélni” – emelte ki, majd a versenyzői visszatérés kapcsán újra kijelentette, nem szeretne újra az F1-es mezőny tagja lenni.

Semmi pénzért sem. „A fizetés sosem volt fő szempont számomra. Amikor visszavonultam még két év hátra volt a szerződésemből, és igen sok nulla szerepelt az összegekben. De pénzzel nem lehet motiválni. Ez egyáltalán nem érdekel. Úgy tettem teljessé a pályafutásom, ahogy akartam, egy bajnoki címmel, és elégedett vagyok az új életemmel. Szóval ez a gondolat sosem merült fel, és nem is fog. Annak már vége” – magyarázta.

 

Toto Wolff és Nico Rosberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Rosberg (Fotó: XPB)

További tartalmak