Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren nem aggódik a Ferrari jó formája miatt

A McLaren nem aggódik a Ferrari jó formája miatt

F1i
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl nem aggódik a Ferrari utóbbi hetekben mutatott erős teljesítménye miatt, elmondása szerint ugyanis hat versenyből még nem lehet egyértelműen következtetni az erőviszonyokra.

Az év első futamai után úgy tűnt, a McLaren uralhatja a középmezőnyt, a britek ugyanis rendre kiemelkedtek az üldözők közül, az utóbbi hetekben viszont a Ferrari vette át az irányítást a harmadik helyért zajló különversenyben. Ami a pontversenyt illeti, a vörösök hat hétvége után két egységgel vezetnek (eddig kilencvennégy pontot szereztek, a McLaren kilencvenkettőt).

Noha a Ferrari Monacóban és Bakuban is jóval versenyképesebbnek tűnt (inkább az élmezőnnyel csatáztak, mint a McLarennel), a rivális csapatvezetője nem aggódik, mondván néhány versenyhétvégéből nem lehet egyértelműen következtetni az erősorrendre.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„Igen, a Ferrari megelőzött minket Bakuban, de ha csak a tempót nézzük, akkor mi is közelebb kerültünk az előttünk lévőkhöz, a Mercedeshez és a Red Bullhoz” – nyilatkozta a német szakember a NextGen-Autónak. „Ezek voltak azok a lépések, amiket csapatként mindenképpen meg kellett tennünk. Egyelőre ítéletet még nagyon nehéz mondani.”

„Egyelőre még az összes csapat fejleszti az autóját, és eközben mindenki egyre jobban megérti őket. Ezért is nagyon nehéz bármiféle következtetést levonni a folytatással kapcsolatban az első hétvégék alapján a konkrét pályákon kialakuló hierarchiát illetően” – folytatta a szakember.

Ami az ellenfelet illeti, a Ferrari csapatvezetője kijelentette, nem fognak hátradőlni, csak azért mert leelőzték a riválist. „Végre harmadikak vagyunk a bajnokságban, ami a szezon kezdte óta most történt meg velünk először. Két pont csak a különbség, de az, hogy a harmadik helyen vagyunk, jól mutatja, hogy fejlődtünk. Három egymást követő futam jön, ez pedig fontos lesz számunkra. Koncentrálnunk kell, és mindent megtenni azért, hogy tovább fejlődjünk” – mondta Mattia Binotto.

Charles Leclerc (Fotó: MTI/EPA) Charles Leclerc (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XBP)

További tartalmak