Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Győztesként még különlegesebb lesz a hazai futam

Gasly: Győztesként még különlegesebb lesz a hazai futam

GMM
Az Alpha Tauri francia pilótája, Pierre Gasly úgy érzi, az hogy ezúttal már Forma–1-es futamgyőztesként vehet részt hazai versenyén, még különlegesebbé teszi a hétvégi eseményt.

Gasly a 2020-as évad egyik legnagyobb meglepetését szállította, amikor élni tudott a hirtelen adódó lehetőséggel, és megnyerte az Olasz Nagydíjat. Hazai versenyhétvégéje előtt elárulta, ez csak még különlegesebbé teszi majd számára a Francia Nagydíjat, hiszen a szurkolókkal – 15 ezer néző részt vehet majd az eseményen – ezt is megünnepelheti majd.

A francia egyébként egy héttel korábban vehet majd részt pályafutása harmadik hazai versenyén, a kanadai futam helyetteseként bejelentett Török Nagydíj törlése miatt ugyanis az esemény időpontját módosították.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Nos, a következő verseny lesz az én hazai futamom, és természetesen szeretnék nagyon jól szerepelni rajta a francia közönség, az ottani szurkolók előtt. Főleg úgy, hogy futamgyőztesként térhetek vissza, ez csak még különlegesebbé teszi a hétvégét” – kezdte a francia, aki a legutóbbi, azeri versenyt is dobogón zárta, harmadik lett.

Ami a bakui harmadik helyezést illeti, Gasly továbbra sem tudja a pontos okát annak, miért szerepelt kiugróan jól az Alpha Tauri a legutóbbi versenyhétvégén, ahol az időmérőn is a legjobbak közé kvalifikált (a második sorból, a negyedik helyről indult).

„Meg kell még értenünk, miért, mert egészen pontosan most még nem tudjuk megválaszolni. Egyértelmű, hogy sokkal jobban örülnénk, ha gyakrabban előfordulnának ilyen eredmények, de szerintem most nagyon rá kell feküdnünk arra, hogy kiderítsük, miért volt ez, azt, hogy honnan jött ez az eredmény” – magyarázta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak