Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Őszintén remélem, hogy 40 évesen már nem fogok versenyezni

Hamilton: Őszintén remélem, hogy 40 évesen már nem fogok versenyezni

F1i.com, Daily Mail
Nem tervezi Lewis Hamilton, hogy Kimi Räikkönen példáját követi, és jól behatárolta, meddig láthatjuk még a Forma–1-ben versenyezni. A hírek szerint a 2022-re szóló szerződésére sokat már nem kell várni.

Azok után, hogy a szezonkezdés előtt csak 2021-re kötött szerződést a Mercedesszel, sokan kezdtek találgatni arról, hogy a mostani akár Lewis Hamilton utolsó Forma–1-es szezonja is lehet. A brit azóta már többször egyértelművé tette, nem érzi még a búcsú közeledtét, határozottan folytatni akarja.

A közelmúltban az olasz Corriere della Serának arról is beszélt, hogy hozzávetőlegesen meddig. Főnöke, Toto Wolff nemrég azt nyilatkozta, ő el tudja képzelni Hamiltonról, hogy még 40 fölött is a jelenlegi magas szinten teljesítsen – a brit viszont figyelmeztetett, erre jobb, ha nem fogad senki nagy összegben, mivel ő nem szándékozik a 41 évesen még mindig a mezőnyt erősítő Kimi Räikkönen útját járni.

„Őszintén remélem, hogy nem fogok már versenyezni negyvenévesen. Túl sok dolgot akarok még csinálni, így ez nehéz lenne”

– jelentette ki a mercedeses.

A kiskaput azért nyitva hagyta. „Az élet persze gyorsan alakul, okozhat meglepetéseket is. Például nem számítottam arra sem, hogy annyira fogom élvezni az idei szezont, mint most” – tette hozzá, majd azt is tisztázta, hogy az újult motivációjának semmi köze nincs bajnoki ellenfeléhez, Max Verstappenhez. „Nem gondolnám, hogy Max vagy bárki más miatt lenne. A valós oka, hogy új dolgokat fedezek föl magammal kapcsolatban minden nap. A járvány idején több időm van a tehetségem, a testem és az elmém csiszolására. Én mindig magammal versengek, és az egész azon múlik, hogyan győzöd le önmagad, milyen voltál tavaly, és hogyan győzöl le egy hétszeres világbajnokot.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Miközben Hamilton magával viaskodik, a jövője kapcsán azért továbbra is zajlanak a találgatások. Ezúttal ezek tárgyát nem a maradása, inkább a szerződéskötés időpontja és a feltételei jelentik. A brazil Motorsport és a brit Daily Mail nemrég arról írt, hogy a címvédő már megkezdte a tárgyalásokat a Mercedesszel, mi több, Toto Wolff június 15-ei határidőt szabott a dolgok véglegesítésére. Hamilton alapfizetését állítólag a korábban követelt 40 millió fontról 34 millióra csökkentették, ugyanakkor a brazil portál szerint a bajnoki címért járó bónuszt Hamilton meg akarja duplázni.

Hogy ebből mennyi az igaz, az a téma bizalmas jellege miatt aligha fog kiderülni, mindenesetre azt az említetteknél megbízhatóbb forrás is alátámasztja, hogy Hamilton új szerződése akár már az augusztusi nyári szünet előtt megköttethet.

Joe Saward szakíró azt írta, tudomása szerint Hamilton csak egy évre, 2022-re hajlandó elkötelezni magát, de nyitva hagyná az automatikus hosszabbítás lehetőségét.

Szerinte az egyezség bejelentésére a júliusi Brit Nagydíj lenne a legmegfelelőbb alkalom. Megjegyezte, a britek a futamuk előtt akár duplán is ünnepelhetnek majd, hiszen szerinte jó esély van rá, hogy Hamilton nem Valtteri Bottasszal, hanem egy másik angollal, George Russell-lel folytassa csapattársként. Bottas év végi távozását egyébként az olasz Sky televízió is valószínűnek tartja.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak