Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull tudja, a Mercedes vissza fog vágni

A Red Bull tudja, a Mercedes vissza fog vágni

Motorsport
A pontok tekintetében jelenleg minimális lépéselőnyben lévő Red Bull és a Honda is fölkészült arra, hogy a bajnoki rivális Mercedes visszavág a következő hétvégéken a két meglehetősen gyenge verseny után.

A Mercedes monacói és bakui botlását kihasználva Max Verstappen az egyéniben, a Red Bull pedig a konstruktőri értékelésében vette át a vezetést. Hiába történt azonban meg az „őrségváltás”, a bikásoknak és a motorpartnernek, a Hondának sincsenek illúzió azt illetően, hogy a Mercedes a következő hétvégéken is gyengélkedni fog.

Sőt, biztosra veszik, hogy a soron következő versenypályákon azonnal vissza is vágnak, ezek a helyszínek ugyanis papíron sokkal jobban fekszenek majd autójuknak, mint a városi pályák, melyekkel 2021-ben meggyűlt a bajuk.

A Honda sportigazgatója, Tanabe Tojoharu leszögezte, a japánok a jó sorozat ellenére továbbra is realisták maradnak. „A Mercedes nem fog meglapulni. Természetesen úgy gondolom, hogy vissza fognak térni” – jelentette ki a szakember. „A bakui eredmények nagyon jók voltak, de ez nem jelenti azt, hogy a következő versenyeken is jók leszünk.”

A Lewis Hamilton előtt négy ponttal vezető Max Verstappen is biztosra veszi, hogy a francia és az osztrák pálya feküdni fog a Mercedesnek. „A Mercedes szerintem erősebb a normál pályákon, ezért szerettem volna egy kicsit nagyobb előnyre szert tenni Bakuban. Tudjuk, hogy most erősek lesznek. De majd meglátjuk. A legutóbbi hétvége annyiban pozitív volt, hogy az autónk erősnek bizonyult. Nem hiszem, hogy bárki veszélyeztethetett volna minket, és ez jó jel” – mondta a holland.

A csapatfőnök, Christian Horner is izgatottan várja, hogy az F1 visszatérjen a klasszikus helyszínekre, és lássa, hogyan alakul azokon a Red Bull és a Mercedes csatája. „Érdekes lesz látni, milyen irányt vesz ez a küzdelem most, hogy visszatérünk a normál pályákra. De egy biztos, hogy játékban vagyunk” – jelentette ki bizakodva.

Verstappen szerint az is biztató lehet számukra, hogy idén a Honda is sokat fejlődött, tehát erőforrásuk is versenyképesebb. „Elég jó előrelépéseket értek el eddig. Teljesítmény tekintetében szerintem nagyon közel van a két csapat. Néha nehéz ezt megítélni a szárnyállásokkal és így tovább, de szerintem egyre közelebb kerülünk. És itt nemcsak a teljesítményről van szó, hanem egy csomó területről, amin egy erőforrásnak jónak kell lennie. De egyre jobbak és jobbak leszünk, amit természetesen nagyon jó látni” – fogalmazott a holland versenyző.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak