Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso lenyűgözőnek tartja Russell teljesítményét

Alonso lenyűgözőnek tartja Russell teljesítményét

F1
A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso továbbra is meggyőzőnek tartja a fiatal George Russell teljesítményét, kinek williamses szereplését lenyűgözőnek, mercedeses beugrását pedig valódi bizonyítéknak tartja arra, hogy a legjobbak között a helye.

Russell 2019-ben, Forma–2-es bajnokként csatlakozott a Williamshez, ahol bár azóta sem tudott pontot szerezni (ez elsősorban nem rajta, hanem az autón múlott), remek időmérős teljesítményeivel, és a csapattársak szinte folyamatos háttérbe szorításával sokak elismerését kivívta. Akárcsak tavaly Bahreinben, amikor Lewis Hamiltont helyettesítette a Mercedesnél.

Noha akkor vezette először a csillagosok autóját éles körülmények között, azon a versenyen csak balszerencséje miatt veszítette el győzelmi esélyét. Ezt riválisa, Fernando Alonso különösen meggyőzőnek tartja, ahogyan Russell „eredeti csapatával” nyújtott teljesítményét is.

A spanyol többször méltatta már a fiatal versenyzőt, akinek legutóbbi cseréjük alkalmával sisakjára is csak annyit írt: a jövő bajnokának! Alonso most az F1 hivatalos oldalának nyilatkozva is jelezte, nagyra tartja Russellt. „Egyértelműen lenyűgözött” – jelentette ki a kétszeres világbajnok Russell eddigi Forma–1-es szereplése kapcsán.

Fernando Alonso és George Russell (Fotó: XPB)

„Már tavaly is mondtam, amikor figyeltem a futamokat, hogy nagyon-nagyon lenyűgöző a Williamsnél nyújtott teljesítménye. Tudjuk, hogy nem az a legversenyképesebb csomag. Idén valamivel jobb, de az előző két évben gyenge volt, ennek ellenére George minden hétvégén valami különlegeset tett hozzá. Ezt nagyon jó volt otthonról is figyelni. Ez olyasmi, ami mindig lenyűgözi az embert” – emelte ki.

„Az a lehetőség, amit a Mercedestől kapott… Azt hiszem, az mindenki más számára is lehetőség volt arra, hogy lássa, mire képes egy olyan tehetséges versenyző, mint George, ha győztes autót kap. Majdnem megnyerte a versenyt az első alkalommal! Azt hiszem, ez sokak számára volt bizonyíték arra, hogy George mennyire jó versenyző” – tette hozzá.

„Az a bahreini futam milliók szemét nyitotta föl” – zárta gondolatát a kétszeres bajnok, aki számára tehát nem kérdéses, megállná-e a helyét a legjobbak között Russell, akire az utóbbi időben egyre gyakrabban tekintenek úgy, mint a Mercedes egyik 2022-es versenyzőjére.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak