Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso többször visszanézte a bakui véghajrát

Alonso többször visszanézte a bakui véghajrát

GMM
Az újraindítás után több pozíciót is nyerő Fernando Alonso a napokban több alkalommal is újranézte az Azeri Nagydíj utolsó köreiről készült felvételeket. A spanyol klasszis a végjátékkal kapcsolatban elismerte, volt némi szerencséje, a kapott lehetőséggel azonban élnie kellett…

A kétéves kihagyás után visszatérő kétszeres világbajnok számára is döcögősen indult a szezon, a kevés tesztlehetőség miatt ugyanis – a csapatváltókhoz hasonlóan – nehezen tudta fölvenni csapata ritmusát, és nehezen tudott összecsiszolódni új autójával. Az idő múlásával azonban ő is egyre otthonosabban érzi magát a volán mögött, Bakuban pedig első nagyobb villanására is sor került.

Az utolsó két körnek ugyanis a tizedik helyről vágott neki a piros zászlós megszakítást követő állórajtkor, a célvonalon pedig hatodikként haladt át, köszönhetően három bátor előzésének és Lewis Hamilton hibájának.

Az utolsó két kör kapcsán nemrég kijelentette, annak felvételeit azóta többször visszanézte már, és elismerte, szüksége volt némi szerencsére. A kínálkozó lehetőséggel azonban élnie kellett. „Az utolsó két kör nagyon szórakoztató volt. A belső kamerás felvételt többször visszanéztem már. Nagyon szerencsések voltunk a piros zászlóval, de kaptunk egy lehetőséget, és éltünk is vele” – fogalmazott.

 

„Ki kell használni ezeket a lehetőségeket a szezon során. Okosan választottunk gumit, a tapadás pedig már az első körben nagyon jó volt. Ezért próbálkozhattam néhány merész manőverrel az első kanyarnál. Aztán ott volt az előzés az ötös kanyarban, ami nem egy tipikus előzési pont, de nekünk most összejött” – magyarázta.

Noha Bakuban jó eredményt szerzett, Alonso örül, hogy a hétvégi Francia Nagydíjat már egy, az előző két városi pályától eltérő vonalvezetésű aszfaltcsíkon futják, az Alpine ugyanis érzése szerint Azerbajdzsánban és Monacóban sem volt versenyképes.

„Franciaországban voltak jó eredményeim az F1-ben és más kategóriákban is, de a Paul Ricard pályát nem ismerem olyan jól, hiszen csak egy Forma–1-es futamom volt itt. Most volt pár módosítás a pályán, hogy jobb legyen a versenyzés. Ezeket természetesen ki fogjuk értékelni az első nap után. Elég sok aszfaltozott bukótér van, szóval egy-egy hibát nem büntet úgy a pálya, mint ahol korlátok vannak. Más lesz, mint amit az előző helyszíneken tapasztaltunk, és remélhetőleg jó show-t tudunk majd nyújtani a szurkolóknak” – tekintett előre a spanyol.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak